17. mai:

Utelivets bønn i dag: - Ikke krangle

Nasjonaldagen skal feires ordentlig for første gang på to år. Det kan by på utfordringer.

DUKET FOR FEST: Gatene, restaurantene og uteserveringene ventes å fylles med festkledde og jublende nordmenn i dag. Bransjen har derfor en klar oppfordring til gjestene. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
DUKET FOR FEST: Gatene, restaurantene og uteserveringene ventes å fylles med festkledde og jublende nordmenn i dag. Bransjen har derfor en klar oppfordring til gjestene. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

- Vi ser fram til å ønske gjestene velkommen til en morsom feiring. Men dette er også den første ordentlige 17. mai-feiringa på to år, noe vi forventer at gjestene har forståelse for, sier toppsjef for utelivsgiganten Noho Norway, Karl-Henning Svendsen, til Børsen.

Serverings- og utelivsbransjen er forberedt på et massivt innrykk av feststemte gjester i dag. Etter to år med coronarestriksjoner - og for enkelte fullt alkoholforbud på selve nasjonaldagen - kan 17. mai igjen feires under normale omstendigheter.

Det betyr også voldsom aktivitet på landets uteserveringer - deriblant på Noho-eide Prindsen Hage i Oslo. Flere aktører har anslått at køene kan strekke seg over to til tre timer innen kort tid.

- Det blir alle mann til pumpene i dag, fortsetter Svendsen.

- Utfordring

Å sikre nødvendig arbeidskraft, har riktignok vært en utfordring. Serveringsbransjen ble hardt rammet av pandemien, og opplevde et kraftig bemanningsfall. Fortsatt sliter utelivsaktører med å rekruttere nok ansatte.

- Vi skulle gjerne hatt flere på jobb, men gjør det beste ut av situasjonen. Det er en utfordring med å få tak i nok kokker og servitører, noe som gjelder hele bransjen. Vi er godt skodd for nasjonaldagen, og satser på at dette skal gå bra, men vi er alle forberedt på at arbeidsbelastningen blir stor i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.