Utelivets krav: - Bunnløs fortvilelse

I slutten av denne uka åpnes trolig ølkranene, og skjenkestansen avblåses. Men krisen i utelivet er ikke over av den grunn.

TOMME GATER: Dette har stort sett vært bybildet i Oslo på kveldstid den siste tida: Nesten ingen folk, og stengte utesteder. Foto: Annika Byrde / NTB
TOMME GATER: Dette har stort sett vært bybildet i Oslo på kveldstid den siste tida: Nesten ingen folk, og stengte utesteder. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

Utelivsbransjen har store forventninger til at regjeringen i slutten av denne uka vil oppheve skjenkestansen som ble innført i midten av desember.

Skjenkestansen beskrives av de fleste i bransjen som et næringsforbud, og har ført til at bare en liten håndfull utesteder og restauranter har åpent.

Akkurat hva slags løsning for skjenking regjeringen går for når de igjen trolig åpner for alkoholdig drikke på restauranter og utesteder er uvisst, men noe frislipp blir det ikke.

For restaurantene vil det være svært gode nyheter i det øyeblikket skjenking tillates igjen, mens for utsteder knytter det seg større spenning til hva slags løsning regjering går for.

- Må ha normal drift

Flere i bransjen Børsen har snakket med forteller at det er vanskelig å få driften til å gå rundt før man gis anledning til å skjenke tilnærmet som vanlig.

- Da må vi være på normal aktivitet, sier Paal Mangerud, som har eierinteresser og sitter styret i konsertstedet Blå, og utestedene Internasjonalen, Feber og Bonansa.

- I vår bransje så har vi en margin på 2 til 3 prosent. I en vanlig bedrift er snittet på nærmere 10 prosent. Marginene i utelivet er kjempesmå i utgangspunktet. Man er veldig fort under det du trenger å være for å få det til å gå rundt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.