Utelivsgigant jubler: - Endelig!

Etter én måneds tørke, kan norske serveringssteder igjen åpne ølkranene. Fullt frislipp blir det likevel ikke.

SLUTT PÅ SKJENKESTOPP: Statsminister Jonas Gahr Støre og resten av regjeringen presenterte de nye coronatiltakene torsdag 13. januar. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er veldig bra. Nå er vi omsider i gang igjen, lyder den umiddelbare reaksjonen fra Karl-Henning Svendsen, toppsjef i utelivskonsernet Noho Norway, til Børsen.

En drøy måned med full nasjonal skjenkestans er offisielt historie. Etter et voldsomt press mot myndighetene fra aktører i restaurant- og utelivsbransjen, varslet regjeringen torsdag kveld at det igjen skal åpnes for alkoholservering - men med visse begrensninger:

- Vi åpner nå for servering av alkohol, men med skjenkestopp klokka 23.00. Serveringen av alkohol skal skje ved bordene, siden dette bidrar til mindre bevegelse blant gjestene og sikrer smittevernet, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol.

For utelivsbransjen - som har måttet avlyse planlagte julebord og hatt nær null i omsetning i det som tradisjonelt sett er en av årets travleste måneder, kommer lettelsene ikke en dag for tidlig.

- Vi har holdt stengt siden 13. desember, men har hatt alle ansatte på jobb. Nå kan vi endelig begynne å få litt kjærkommen inntekt, fortsetter Svendsen.

Noho Norway står bak en rekke av de mest kjente og største utestedene i Oslo sentrum. Med tanke på at det fortsatt vil være visse begrensninger i coronatiltakene, vil ikke alle barene åpne med det første.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer