Utelivskjempe advarer: Kan stenge

Storstreiken er i gang. Nå frykter toppsjefen for et av landets største utelivskonsern nye permitteringer og stengte dører.

UTEPILSEN ER TRUET: Det er ventet opp mot 20 grader enkelte steder i landet denne uka. Det byr fort på årets første utepils - såfremt lageret rekker. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
UTEPILSEN ER TRUET: Det er ventet opp mot 20 grader enkelte steder i landet denne uka. Det byr fort på årets første utepils - såfremt lageret rekker. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi følger situasjonen tett og håper på rask enighet. Skulle forhandlingene bli fullstendig fastlåst, må vi ta noen grep, sier administrerende direktør i utelivskonsernet Noho, Karl-Henning Svendsen, til Børsen.

Søndag ble det brudd i meklingen mellom LO, YS og NHO. Dermed er 25 000 LO- og YS-medlemmer tatt ut i en historisk streik fra og med mandag.

Skulle konflikten bli langvarig, vil situasjonen ramme særlig bryggeri- og utelivsbransjen hardt.

- Da bruddet var et faktum, ble jeg umiddelbart bekymret for varelageret. Denne uka kommer endelig våren til Oslo, og hvis vi går tom for varer, har vi et problem, fortsetter Svendsen.

- En utfordring

Bryggerikjempen Hansa Borg har overfor Børsen anslått at de varene som er sendt ut til grossist, vil holde i cirka to uker. Ringnes anslår på sin side at varelageret vil vare enda kortere enn hos konkurrenten.

Og når våren legger til rette for årets første utepils flere steder i landet, kan lageret tømmes raskere enn normalt.

- Det blir en utfordring for oss, men det blir det for alle som er rammet av streiken. Foreløpig har vi varer på lager, og vi håper å klare oss gjennom denne uka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer