Utelivskonge raser: - Latterlig

Tom Greni frykter at Fisketorget i Bergen vil forsvinne.

SKAL BYGGES: Det legges opp til at Fisketorget blir hardt rammet av anleggsarbeid når byggingen av bybanen til Åsane kommer i gang. Foto: Angelica Hagen / Dagbladet
SKAL BYGGES: Det legges opp til at Fisketorget blir hardt rammet av anleggsarbeid når byggingen av bybanen til Åsane kommer i gang. Foto: Angelica Hagen / Dagbladet Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet): - Det ser shabby ut, men det er viktig for byen. Det tiltrekker enormt med folk, og skaper liv og røre i det historiske sentrum, sier Tom Greni.

Han møter Dagbladet på et av utestedene han eier, Zachariasbryggen. Her har han direkte utsikt rett på Fisketorget. Nå mener han at Fisketorget er i ferd med å ofres til fordel for bybanen som skal bygges til Åsane.

Han viser til illustrasjonene i reguleringsplanen for Bybanen til Åsane, som illustrerer mulige faser i et stegvis anleggsarbeid. Her er Torget rammet av anleggsarbeid i halvparten av stegene.

- Da blir det ikke noe fisketorg på mange år. Kommer det til å starte opp igjen etter det? Vi står i fare for å miste hele Fisketorget. Jeg er redd for at kua dør mens gresset gror. Det er mulig det blir bra til slutt, men ingen virksomheter tåler å være stengt i mange år, sier han.

Han har tidligere skrevet et innlegg om saken i Bergens Tidende. Greni er tydelig oppgitt.

- Det er veldig fortvilende. Etter alle solemerker forsvinner det, med de planene de har.

- Komplett kaos

Han peker på graving på vinterstid som en mulighet. At det graves i etapper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer