Utelivskonge tar drastisk grep: - Ikke verdig

Billettene var solgt. Myndighetene har lettet på tiltakene. Nå avlyses likevel en av hovedstadens mest populære 17. mai-fester.

ANNERLEDES FEIRING: Gatene, restaurantene og uteserveringene er vanligvis fylt med festkledde og jublende nordmenn under nasjonaldagen. Slik blir det ikke i år. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
ANNERLEDES FEIRING: Gatene, restaurantene og uteserveringene er vanligvis fylt med festkledde og jublende nordmenn under nasjonaldagen. Slik blir det ikke i år. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Publisert

- Det blir ikke noen 17. mai-feiring hos oss på Solli plass i år, dessverre, sier Frederik Mygind til Børsen.

Han er landssjef for Rekom-gruppen som eier Nox og Sollihagen. Deres uteservering regnes som en av hovedstadens mest populære på nasjonaldagen. Tradisjonelt sett har utestedet organisert store gatefester med show og DJ-er, akkompagnert av skyhøy champagneføring.

I år etterlater nasjonaldagen seg ingenting annet enn økonomisk bakrus.

- Det blir et tap i millionklassen. Som om ikke det er nok, er det trist å gå glipp av en fantastisk dag som 17. mai.

Fra rekord til null

For mange av landets restauranter, barer og kafeer er 17. mai en åpen gullgruve. På Nox og Sollihagen graver feststemte nordmenn vanligvis dypt i lommeboka for å sikre seg et av de populære bordene.

- I fjor hadde vi vår beste omsetning på én dag noensinne, opplyser Mygind.

Reservasjonene tikker inn allerede ett år i forveien, der enkelte punger ut opp mot 50 000 for en bordpakke. Billettprisen for bare å sette en fot innenfor gjerdet, starter på 200 kroner.

Nå sendes alle pengene i retur.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer