Utelivsprofil Jesper Lind (48) er død

Den anerkjente Oslo-bartenderen Jesper Lind blir beskrevet som en av Norges fremste på sitt felt. En hel utelivsbransje er i dyp sorg.

- EN AV DE BESTE: Jesper Lind blir omtalt som en usedvanlig talentfull bartender, med enorm omtanke for andre. Foto: Stine Nibe Ravneberget
- EN AV DE BESTE: Jesper Lind blir omtalt som en usedvanlig talentfull bartender, med enorm omtanke for andre. Foto: Stine Nibe Ravneberget Vis mer
Publisert

Jesper Linds barkrakk på Papa Borracho i Osterhaus gate i Oslo sentrum står tom. Ingrediensene til hans bestselgende signaturdrink står i fred. Det var her den kjente bartenderen og barsjefen åpnet dørene til et av sine livsprosjekter, høsten 2020.

Det var også her han møtte sine gjester med nysgjerrighet, omsorg og raushet. Nå er en av Oslos fremste barpersonligheter borte.

Forrige uke tok Jesper Lind sitt eget liv. Dødsårsaken frigis etter ønske fra familien.

- En klippe

Jesper Lind viet store deler av sitt 48-årige liv til hovedstadens utelivsscene. Han var involvert i både Bar Boca, Internasjonalen, Blå, Grus Grus, Fuglen, og Café Con Bar. Så var det Papa Borracho.

Med på sistnevnte drøm var tre bransjeveteraner og kompiser. Ikke minst fulgte en flokk med tilhengere og bekjentskaper gjennom flere tiårs servering i byens vannhull. Mange har vokst opp, dannet livslange vennskap og funnet sin utkårede på barene Jesper Lind var involvert i.

Nettverket var usedvanlig stort. At han rørte ved noe i mange, gjenspeiler seg i beskrivelsene av ham.

«En klippe. Oslos viktigste barpersonlighet. Å gå alene på bar var en glede når Jesper var der. Alltid tid til å prate. Han spredde så mye glede og varme. Ga de beste klemmene. Og innimellom ett kyss i panna. Oslo har mistet en av de beste. Ufattelig.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer