Utelivstopp fikk skrekk­beskjed: - Smell

Nytt coronatiltak setter kjepper i hjulene for norsk utelivsgigant.

MÅ TA REGNINGA: Fra lørdag er utelivsbransjen pålagt å stenge kranene etter midnatt. Nå frykter flere konsekvensene. Foto: NTB Scanpix
 Foto: Tarjei E Krogh / Samfoto / NTB Scanpix
MÅ TA REGNINGA: Fra lørdag er utelivsbransjen pålagt å stenge kranene etter midnatt. Nå frykter flere konsekvensene. Foto: NTB Scanpix Foto: Tarjei E Krogh / Samfoto / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

- Når gjelder det fra, sa du? I morgen? Ja ... Da har vi fått en økonomisk smell rett i fanget, sier Karl-Henning Svendsen, administrerende direktør i NOHO Norway, som driver noen av Oslos største utesteder.

Fredag varslet regjeringen at det fra lørdag innføres full skjenkestopp etter midnatt i hele landet. Det skjer i kjølvannet av en rekke lokale smitteutbrudd de siste dagene.

For utelivsbransjen innebærer dette en ny periode med usikkerhet og bekymring.

- Vi begynte å hente folk tilbake fra permitteringer i juni og juli. Det er uunngåelig at vi nå må permittere på nytt. Med færre timer å fylle, har jeg ikke skift til alle, sier Svendsen til Børsen.

Må punge ut

Utelivstoppen understreker at han har forståelse for at regjeringen nå innfører nye coronatiltak. På samme tid hadde han ønsket et tidligere varsel.

- Jeg har satt inn full bemanning på tolv-tretten steder i morgen. Blir det endringer i vaktplanen, må man si fra ei uke før. Dette betyr at jeg må betale servitører, bartendere, vektere og ryddehjelp som planlagt.

- Verst er det nok at vi står overfor permitteringer. De fleste ser tall i denne situasjonen, men dette dreier seg om unge mennesker med forpliktelser, boliglån og studielån. Å gi en slik beskjed, er alt annet enn hyggelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer