Utelivstopp fortviler: - Alltid på etterskudd

Jan Christian Vestre lover at lønnsstøtteordningen skal presenteres på fredag, men det er egentlig for seint, mener utelivstopper.

OPPGITT: Nevzat Arikan, styreleder i Rodeløkka Invest, mener myndighetene er litt på etterskudd. Foto: Kristin Svorte
OPPGITT: Nevzat Arikan, styreleder i Rodeløkka Invest, mener myndighetene er litt på etterskudd. Foto: Kristin Svorte Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er her for å lytte - for å høre på dere. Dere må være dønn ærlige, og det er lov å være sint og frustrert.

Slik innledet næringsminister Jan Christian Vestre sitt møte med et lite knippe av Oslos utelivsaktører på det populære utestedet Dattera til Hagen på Grønland i Oslo.

Dit hadde han kommet for å høre hvor skoen trykker etter den siste nedstengninga, som ble annonsert mandag denne uka.

Brutale tall

Med god coronaavstand mellom alle, malte utelivsaktørene et dystert bilde av en kriserammet bransje, som endelig hadde begynt å komme på fote igjen etter forrige nedstengning. Så kom ny nedstengning.

Og det var brutale tall som ble presentert for ministeren, som flittig noterte innspillene han fikk.

Utelivsaktørene var tydelige på at forrige ukes pressekonferanse, der det kom innstramminger, med blant annet skjenkestopp ved midnatt, men som ikke var en reel nedstengning, i realiteten opplevdes som nettopp det.

For resultatet var omtrent det samme:

Folk sluttet å gå ut.

- Yrkesforbud

- Ser du på Oslo by så er det mange som holder seg hjemme, naturlig nok. Når ministere står på TV og sier at det er farlig, så har det en stor innvirkning på folk. Jeg mener at det var da vi fikk yrkesforbud egentlig. Det er bedre å få en klar beskjed, enn at man later som vi får lov til å ha oppe, sier Paal Mangerud, som har eierinteresser i konsertstedet Blå, og sitter i styret og er deleier i Internasjonalen, Feber, Bonansa og Fugler, til Børsen-

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer