Utelukker ikke anmeldelse

Lekkasjene fra meklingen mellom LO og NHO kan fortsatt bli anmeldt, sier riksmekler Mats Ruland til Børsen.

Detaljer fra meklingen i årets lønnsoppgjør kom på avveie. Riksmekleren bekrefter at han vurderer anmeldelse. Video: Mathias Moene Rød. Reporter: Linn-Christin Marthinussen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den første streikedagen ble preget at heftig diskusjon mellom LO-leder Peggy Hessen Følsvik og NHO-direktør Ole Erik Almlid om hvem av dem som hadde lekket detaljer fra den skissen som NHO sa ja til og LO stemte nei til søndag.

Dagen etter uttalte riksmekler Mats Ruland til Børsen at han hadde hatt en skikkelig alvorsprat med Følsvik og Almlid.

- Det kommer til å bli et tema i etterkant. Det er helt naturlig, sa Ruland, som på det tidspunktet ikke ville utelukke anmeldelse.

Ruland sier nå at han fortsatt ikke har tatt stilling til en eventuell politianmeldelse, men utelukker ikke at det kan skje nå som streiken er over.

- Det er naturlig for meg å ha kontakt med partene i etterkant av det, hvor vi får gjennomgå dette og se hva vi skal gjøre. Men jeg vil ikke utelukke at brudd på taushetsplikten vil bli anmeldt nå, sier riksmekler Mats Ruland til Børsen torsdag ettermiddag.

Møteboka som Riksmekleren har publisert på sine nettsider, viser at LO hadde en forhandlingsdelegasjon på 36 personer og NHO en delegasjon på 39 personer.

Det innebærer at minst 75 personer har hatt førstehåndskunnskap til detaljene som ble kjent i strid med taushetsplikten som følger av arbeidstvistloven.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer