Flykaos:

Utelukker ikke flere kanselleringer

Flyselskapene regner med flere kanselleringer mandag.

FLYKAOS: Flere kan få seg en skuffelse på flyplassen på grunn av flyteknikerkonflikten og 450 teknikere som ikke får gå på jobb. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FLYKAOS: Flere kan få seg en skuffelse på flyplassen på grunn av flyteknikerkonflikten og 450 teknikere som ikke får gå på jobb. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flykaoset fortsetter mandag. Det er hovedsakelig SAS, Widerøe og Norwegian som har innstilt fly.

Widerøe har flest kanselleringer med over 150.

- Vi har stoppet alle kortbaneflyginger i dag fram til klokka 17, sier kommunikasjonsdirektør Silje Brandvoll i Widerøe til Dagbladet.

- Situasjonen er krevende, det er klart at det er veldig mange passasjerer som får reisen sin avlyst nå. Det er vi lei oss for, sier hun.

Lockout

Natt til søndag ble konflikten mellom NHO og Luftfart og Norsk Flyteknikerorganisasjon trappet opp med lockout, og 450 flyteknikere får ikke gå på jobb.

Det er meldt inn over 200 flykanselleringer - og tallet øker, melder VG.

SAS kansellerte over 20 fly mandag - både innenlands og utenlands.

- Kanselleringene er hovedsakelig på grunn av mannskapsmangel, sier pressesjef Tonje Sund i SAS til Dagbladet.

- Det er en krevende situasjon. Vi vil ikke spekulerer i antallet, men det er klart det kan komme flere kanselleringer. Man blir svært sårbar for uforutsette hendelser.

Mandag morgen traff et SAS-fly en fugl, såkalt «bird strike», og flyet blir stående på bakken på grunn av mangel på flyteknikere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.