Sindre Finnes:

Utelukker ikke innsidehandel i gruveselskap

Økokrim kan i sin redegjørelse ikke utelukke at Sindre Finnes hadde innsideinformasjon før Nordic Mining-kjøp.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Saken oppdateres!

Sindre Finnes hadde over 3600 aksjehandler mens kona, Erna Solberg, var statsminister i Norge. Blant kjøpte helt i starten av hennes periode var i gruveselskapet Nordic Mining ASA. Disse kjøpene har blitt behørlig omtalt i mediene.

Det skyldes at Sindre Finnes handler aksjer i en periode før det ble klart at regjeringa ville tillate sjødeponi - noe som hadde betydning for prisen på aksjene.

I en lang redegjørelse skriver Økokrim hvorfor de ikke har valgt å åpne etterforskning mot ekteparet. De tar også for seg handler i enkeltaksjer, blant annet nettopp Nordic Mining. De kan ikke utelukke at Finnes investering av 12 500 kroner i aksjen 30. september 2013 var basert på innsidehandel, men utelukker at det var tilfelle ved to påfølgende handler i dagene etter.

«Før regjeringsforhandlingene mellom Høyre og Fremskrittspartiet begynte, var det avklart at Venstre ikke hadde fått medhold i sitt ønske om å forby sjødeponi. Hva gjelder de to siste kjøpene, legger vi derfor til grunn at det ikke forelå innsideinformasjon på kjøpstidspunktet. Det kan ikke utelukkes at dette stiller seg annerledes for det første kjøpet», står det.

«Det forholdet ble uansett foreldet 30. september, noe Økokrim var kjent med at ville inntreffe. Det ville uansett ikke ha vært aktuelt å iverksette etterforsking for en transaksjon i størrelsesorden 10 000 kroner som ligger 10 år tilbake i tid».

Økokrim har også sett på Finnes' pre-nedstengning

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer