EU-kommisjonen til Børsen:

- Utelukker ingenting

EU jobber med nye sanksjoner mot Vladimir Putin og Russland, samtidig som de intensiverer arbeidet med å stanse Russlands forsøk på å omgå de eksisterende sanksjonene.

SANKSJONER: EU jobber med en ny sanksjonspakke mot Vladimir Putin og Russland, og «utelukker ingenting» når det gjelder tiltak. Foto: NTB
SANKSJONER: EU jobber med en ny sanksjonspakke mot Vladimir Putin og Russland, og «utelukker ingenting» når det gjelder tiltak. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som Børsen nylig omtalte jobbes det med nye sanksjoner mot Russland og Vladimir Putin. USA skal ifølge Financial Times ha foreslått å innføre et totalforbud mot eksport til Russland, med bare noen svært få unntak, men EU og Japan skal ha vært avvisende.

«Ingenting kan utelukkes»

I en e-post til Børsen skriver Daniel Sheridan Ferrie, talsperson for EU-kommisjonen, at de ikke vil kommentere framtidige sanksjoner, ettersom diskusjonene er konfidensielle. Men:

«Sanksjonene er skalerbare og ingenting kan utelukkes».

Det er likevel hevet over tvil at nye sanksjoner mot Russland er en vanskelig utfordring for EU. Det kommer av at samtlige EU-land må være enige, og at de delene av russisk økonomi som ennå ikke er sanksjonert er de delene en eller flere av EUs medlemsstater ikke kan klare seg uten. Derfor vil de trolig legge ned veto mot denne formen for sanksjoner.

For USAs del skal det være en god del frustrasjon knyttet til at de mener det er for mange smutthull i sanksjonene, og at Russland jobber hardt for å omgå dem.

Nylig advarte også USA fire europeiske land om metodene Russland bruker for å omgå sanksjoner. De ga Sveits, Østerrike, Italia og Tyskland en detaljert liste over verdifulle varer Moskva forsøker å få fatt i, ifølge Financial Times.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer