- Uten alkohol har man ingenting

Nissedal er en av få kommuner i Norge helt uten coronasmitte, men også de ble rammet av regjeringens skjenkestans.

ÅPNER KRANENE: Ved Fjonesundet kan de igjen åpne kranene til helga. Det er de nederlandske eierne glad for. Foto: Privat
ÅPNER KRANENE: Ved Fjonesundet kan de igjen åpne kranene til helga. Det er de nederlandske eierne glad for. Foto: Privat Vis mer
Publisert

- Vi er veldig glad for at vi kan skjenke fra lørdag, sier Leo Kievit, daglig leder ved Fjonesundet kafé i Treungen i Nissedal kommune, til Børsen.

Som én av 18 norske kommuner har Nissedal vært helt uten coronatilfeller så langt under pandemien. Felles for alle de 18 kommunene er at de har ganske få innbyggere, men også at de også ble rammet av det nasjonale skjenkeforbudet som ble innført like etter nyttår av regjeringen.

Krangel

Da regjeringen denne uka bestemte seg for å forlenge skjenkeforbudet med minst ei uke, hadde Stortinget fått nok. Et flertall der instruerte regjeringen i å «sikre at kommuner med lavt smittetrykk skal kunne tillate alkoholservering i forbindelse med matservering».

Det igjen førte til at Bent Høie opphevet det nasjonale skjenkeforbudet, og har i ettertid ført til ganske krasse salver både fra opposisjonen og regjeringen selv, der blant annet SV anklager Høie for å være «barnslig».

Konsekvensen er uansett at Fjonesundet kafé igjen kan åpne ølkranene. I vinterhalvåret har de bare åpent i helgene, fredag, lørdag og søndag, men med skjenkestansen bestemte de seg for å stenge lokale helt og bare tilby takeaway.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.