Norgesferie

Utenlandske turister - Nei takk

Reiselivsnæringa vil gjerne ha dem, men det store flertallet av nordmenn sier nei takk til å åpne grensene for flere utenlandske turister i sommer.

STOPP: Vigelandsparken i Oslo er fast stoppested for de fleste guidede turene for utenlandske turister. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
STOPP: Vigelandsparken i Oslo er fast stoppested for de fleste guidede turene for utenlandske turister. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bare litt over en av ti (13 prosent) mener at Norge bør åpnes opp for flere utenlandske turister i sommer. Hele 73 prosent sier nei.

Det viser ferske tall fra Norsk koronamonitor, fra Opinion.

- Selv om både nordmenn og store deler av verden vaksineres, er det faktisk færre som ønsker å åpne grensen for turister i år enn på samme tid i fjor, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

I juni i fjor svarte 15 prosent ja, 75 prosent nei, mens resten svarte vet ikke.

Så mange som 4500 nordmenn er spurt om de syns at det bør åpnes opp for at flere utenlandske turister skal kunne besøke Norge.

Blir i Norge

Opinion har også spurt nordmenn om ferieplanene for sommeren 2020.

I øyeblikket sier 83 prosent av befolkningen at de antar at sommerferien kun blir i Norge i år. Kun 6 prosent sier nei til dette. Resten «vet ikke» eller svarer «ikke relevant».

Andelen som forventer kun norgesferie, har vært ganske stabil i flere måneder, og ligger bare 3 prosentpoeng under nivåene i juni i fjor.

Enige i tempoet

Nær seks av ti (57 prosent) svarer i undersøkelsen at åpningen av samfunnet går i riktig tempo. 26 prosent sier det går for fort og 17 prosent for sakte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.