Arbeiderpartiets strømtopp:

Utfordrer EØS på strøm

Kari Nessa Nordtun leder Arbeiderpartiets strømutvalg. Mens regjeringen skylder på EØS-avtalen, er hun helt klar på at det bare står på politisk vilje og mot, forteller hun Dagbladet.

STRØMSJEF: Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun er jurist og er ikke i tvil om at EØS-avtalen kan utfordres slik at Norge får tilbake de lave strømprisene. Foto: NTB
STRØMSJEF: Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun er jurist og er ikke i tvil om at EØS-avtalen kan utfordres slik at Norge får tilbake de lave strømprisene. Foto: NTB Vis mer
Publisert

TRONDHEIM (Dagbladet): Nidaros Sosialdemokratiske Forum vokser snart ut av Folkets hus i Trondheim. Lokalet er stappfullt av Trond Giskes Nidaros-disipler som feirer at de nå er 3000 medlemmer.

Tema for kvelden er strøm, og de har invitert Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun til å komme på besøk. Hun leder arbeidet internt i partiet med å utarbeide ny strømpolitikk inn mot landsmøtet i mai.

Hun er kommet for å lytte, sier hun. Og mikrofonen bruker lang tid på å ta runden rundt i lokalet, mens hun noterer ønsker om mer bergvarme, fjerning av moms på strøm, bedre kontroll på strømeksporten og så videre.

Det er en utålmodighet i lokalet. Nessa Nordtun er utålmodig selv.

- Vi må våge å utfordre EØS-avtalen og regelverket på strømpolitikken. Norge har vist tidligere at vi har klart å vinne fram da hjemfallsretten ble problematisert tidlig på 2000-tallet og når det gjaldt bemanningsbransjen for ikke mange år siden. Er det vilje, finner vi en vei, sier en engasjert Kari Nessa Nordtun når hun oppsummerer debatten.

Og så henvender hun seg direkte til lokallagsleder Giske:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer