Krigen i Ukraina

Utfordrer Støre: - Bakpå

Venstres Abid Raja mener statsministeren bør fjerne toll og kvoter for import fra Ukraina.

KREVER MER INNSATS: Abid Raja mener Norge må gjøre mer for å hjelpe Ukraina. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KREVER MER INNSATS: Abid Raja mener Norge må gjøre mer for å hjelpe Ukraina. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

Onsdag var det et halvt år siden Russland invaderte Ukraina. Norge har hittil bistått med å ta inn flyktninger, sende våpen og gi støtte på 2,1 milliarder kroner til humanitær bistand, bønder og budsjett.

I tillegg har Norge implementert EUs sanksjonspakker. Nå må det gjøres mer, mener Venstres Abid Raja.

- Det har vært dramatikk og rå ondskap fra første dag. Det har vært en brutalitet som rammer hele Europa. Det finnes ikke en eneste nordmann som ikke er beveget og engasjert i Ukraina-saken. Jeg tror hele det politiske Norge og befolkninga ønsker å gjøre det vi kan for å hjelpe til, sier han til Børsen.

Ber om tollfritak

I mai fjernet EU toll på varer eksportert fra Ukraina i ett år. Liknende tiltak er også gjort av USA, Storbritannia og Canada. I et brev fra ukrainske myndigheter til Norge listes det opp ti tiltak som kan bedre den økonomiske situasjonen i landet. Blant dem er å følge EUs eksempel.

«Den norske regjeringen burde stimulere norsk import fra Ukraina. Et viktig grep for å gjennomføre dette er å fjerne toll og kvote på all ukrainsk eksport til Norge», står det blant annet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.