- Utidig

Barnehagemilliardærene Hans Jacob og Randi Sundby har flyttet til Sveits, til sterke reaksjoner fra Rødts Hege Bae Nyholt. - Jeg syns hun drar det for langt, sier Hans Jacob Sundby.

FLYTTER UT: Ekteparet Hans Jacob og Randi Sundby og tre barn har nå bosatt seg i Sveits. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
FLYTTER UT: Ekteparet Hans Jacob og Randi Sundby og tre barn har nå bosatt seg i Sveits. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag ettermiddag ble det kjent at barnehagemilliardærene Hans Jacob (57) og Randi Sundby (53) flytter til Sveits.

Det går ikke i god jord hos Hege Bae Nyholt, stortingsrepresentant for Rødt og leder i utdanningskomiteen på Stortinget.

- Eierne av Læringsverkstedet har først tjent seg søkkrike på våre felles velferdspenger, før de nå stikker av til Sveits så de slipper å bidra til fellesskapet. Jeg veit ikke om jeg skal le eller gråte, sier hun til Børsen.

- Fellesskapets skattepenger

Hun mener paret ikke driver barnehage for barnas beste, men fordi det er god business.

- Det må bli en slutt på at velferdsprofitører kan tjene seg rike på fellesskapets skattepenger, og vi kan ikke akseptere at de tar med seg våre velferdspenger til Sveits.

Bae Nyholt reagerer ekstra sterkt på at flyttingen blir kjent mens Læringsverkstedets ansatte er i streik for å få bedre pensjon.

- At dette blir kjent nå, mens Læringsverkstedets-ansatte kjemper for normale pensjonsvilkår, er en hån mot de ansatte.

- Greit knutepunkt

Hans Jacob Sundby forteller derimot til Børsen at de ikke flytter for å spare skatt, men fordi at de har mesteparten av virksomheten sin utenlands.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer