Christen Sveaas:

Utlover dusør etter Bamse (4) forsvant

Milliardæren Christen Sveaas er blant dem som går på jakt med hunden Bamse (4), som forsvant for to uker siden. Nå utloves 25 000 kroner i dusør.

MISTET JAKTHUNDEN: Christen Sveaas' jakthund er borte. Nå utloves dusør etter at jakthunden Bamse forsvant. Foto: Berit Roald / NTB
MISTET JAKTHUNDEN: Christen Sveaas' jakthund er borte. Nå utloves dusør etter at jakthunden Bamse forsvant. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

Investor Christen Sveaas er kanskje best kjent for å jakte på kunstmalerier, men har også en sans for tradisjonell jakt i norske skoger - som han eier en god del av.

Da er det blant annet Bamse (4) som er med på tur. Hunden brukes av blant annet Sveaas, og eies av Sveaas' selskap Kistefos Træsliberi. Nå er imidlertid den norske gråhunden sporløst forsvunnet.

- Det er helt forferdelig. Jeg vet ikke om han har det bra, om han er skadet, om han har falt i en elv eller blitt sparket av en elg. Jeg vet ingenting. Det er det som er det verste, sier Johnny Schjørlien, driftsleder i selskapet, til Børsen.

Etterlyses

Det er også han som er matfar for Bamse, og har trent ham opp siden han var åtte uker gammel. Han og Bamse bor sammen på Viker gård i Søndre Land kommune, en eiendom Sveaas kjøpte i 2018.

Bamse forsvant imidlertid fra Kistefors eiendom på Veståsen i Nordre Land. Nå er det gått to uker siden noen har sett ham.

Det var Oppland Arbeiderblad som først omtalte saken.

- Han har rømt ifra et sted ved slakteriet vi har på Veståsen. Han ble borte rundt ni om kvelden 13. mars, og siden har det ikke vært spor eller livstegn fra ham. Det er pussig. Vaktbikkjer går jo gjerne en tur, men det er alltid noen som har hørt eller sett noe, sier Schjørlien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.