Christen Sveaas:

Utlover dusør etter Bamse (4) forsvant

Milliardæren Christen Sveaas er blant dem som går på jakt med hunden Bamse (4), som forsvant for to uker siden. Nå utloves 25 000 kroner i dusør.

MISTET JAKTHUNDEN: Christen Sveaas' jakthund er borte. Nå utloves dusør etter at jakthunden Bamse forsvant. Foto: Berit Roald / NTB
MISTET JAKTHUNDEN: Christen Sveaas' jakthund er borte. Nå utloves dusør etter at jakthunden Bamse forsvant. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

Investor Christen Sveaas er kanskje best kjent for å jakte på kunstmalerier, men har også en sans for tradisjonell jakt i norske skoger - som han eier en god del av.

Da er det blant annet Bamse (4) som er med på tur. Hunden brukes av blant annet Sveaas, og eies av Sveaas' selskap Kistefos Træsliberi. Nå er imidlertid den norske gråhunden sporløst forsvunnet.

- Det er helt forferdelig. Jeg vet ikke om han har det bra, om han er skadet, om han har falt i en elv eller blitt sparket av en elg. Jeg vet ingenting. Det er det som er det verste, sier Johnny Schjørlien, driftsleder i selskapet, til Børsen.

Etterlyses

Det er også han som er matfar for Bamse, og har trent ham opp siden han var åtte uker gammel. Han og Bamse bor sammen på Viker gård i Søndre Land kommune, en eiendom Sveaas kjøpte i 2018.

Bamse forsvant imidlertid fra Kistefors eiendom på Veståsen i Nordre Land. Nå er det gått to uker siden noen har sett ham.

BORTE: Bamse (4) forsvant 13. mars, og er siden ikke sett. Nå utloves dusør på 25 000 kroner fra milliardær Christen Sveaas. Foto: Privat
BORTE: Bamse (4) forsvant 13. mars, og er siden ikke sett. Nå utloves dusør på 25 000 kroner fra milliardær Christen Sveaas. Foto: Privat Vis mer

Det var Oppland Arbeiderblad som først omtalte saken.

- Han har rømt ifra et sted ved slakteriet vi har på Veståsen. Han ble borte rundt ni om kvelden 13. mars, og siden har det ikke vært spor eller livstegn fra ham. Det er pussig. Vaktbikkjer går jo gjerne en tur, men det er alltid noen som har hørt eller sett noe, sier Schjørlien.

Forrige fredag la selskapet ut en etterlysning av Bamse i lokalavisa. Der ble det også utlovet en dusør på 25 000 kroner for opplysninger som fører til at Bamse kommer til rette igjen.

Vurderer anmeldelse

Schjørlien, som når Børsen prater med ham på telefon sjekker opp et tips i nærheten, forklarer at hittil har ingenting vist seg å gi uttelling.

- Vi har fått mange tips, men ingen som har ført til noe nå, sier han.

RASER: Milliardær raser mot Golden-vits etter fredagens «Nytt på Nytt». Video: NRK. Reporter: Emma Dalen. Vis mer

De begynner nå å mistenke at Bamse kan ha blitt tatt. Hunden er av god stamtavle og er ettertraktet å drive avl på, forteller matfar.

- Han har alle forutsetningen for å være en god vakt- og avlsbikkje. Men man får ikke avlet og registrert kull på hans navn, for han er chippa på mitt navn. Vi vurderer nå å anmelde for å se om det kan gi utslag, sier han, og legger til:

- Vi håper fortsatt. Bamse er en robust kar, været har vært fint hvis han fortsatt er ute.

Christen Sveaas er grunnlegger av Kistefors, og er ifølge Kapitals beregninger Norges 20. rikeste person.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer