Russisk firma:

Utlover skyhøy dusør

Et russisk firma utbetaler over 700 000 kroner til første soldat som ødelegger eller får tak i en vestlig stridsvogn i Ukraina.

UTLOVER DUSØR: Den første som får tak i eller ødelegger en vestlig stridsvogn i Ukraina, som eksempelvis tyske Leopard 2 (bildet), loves en solid dusør fra et russisk firma. Foto: Michael Sohn / AP
UTLOVER DUSØR: Den første som får tak i eller ødelegger en vestlig stridsvogn i Ukraina, som eksempelvis tyske Leopard 2 (bildet), loves en solid dusør fra et russisk firma. Foto: Michael Sohn / AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det russiske firmaet Fores vil gi en dusør på fem millioner rubler, tilsvarende over 700 000 kroner, til de første som enten får tak i eller destruerer en vestlig stridsvogn på slagmarken i Ukraina.

Det melder Reuters.

Firmaet er basert i Ural-regionen i Russland, og produserer utstyr til landets energiindustri.

Firmaet lover også en halv million rubler, rundt 71 000 kroner, til alle som får tak i eller destruerer vestlige stridsvogner etter den første.

Kontroversielt

Donasjonen av de vestlige stridsvognene har vært kontroversiell spesielt i Tyskland, der en stor politisk debatt har gått rundt hvorvidt stridsvognforsendelser vil bli oppfattet som en provokasjon i Moskva.

Både Tyskland og USA har nølt med å sende stridsvogner, og også å godkjenne at andre land sender stridsvogner de selv har produsert, fram til forrige uke.

Nå er det klart at en rekke land, også Norge, skal sende sine tyskproduserte Leopard 2-stridsvogner til landet.

Tyskland har forpliktet seg til å sende i alt 112 stridsvogner, mens USA vil sende 31 av sine Abrams M1. I tillegg har Storbritannia tidligere i januar besluttet å donere 14 Challenger 2-stridsvogner til landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer