Russisk firma:

Utlover skyhøy dusør

Et russisk firma utbetaler over 700 000 kroner til første soldat som ødelegger eller får tak i en vestlig stridsvogn i Ukraina.

UTLOVER DUSØR: Den første som får tak i eller ødelegger en vestlig stridsvogn i Ukraina, som eksempelvis tyske Leopard 2 (bildet), loves en solid dusør fra et russisk firma. Foto: Michael Sohn / AP
UTLOVER DUSØR: Den første som får tak i eller ødelegger en vestlig stridsvogn i Ukraina, som eksempelvis tyske Leopard 2 (bildet), loves en solid dusør fra et russisk firma. Foto: Michael Sohn / AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det russiske firmaet Fores vil gi en dusør på fem millioner rubler, tilsvarende over 700 000 kroner, til de første som enten får tak i eller destruerer en vestlig stridsvogn på slagmarken i Ukraina.

Det melder Reuters.

Firmaet er basert i Ural-regionen i Russland, og produserer utstyr til landets energiindustri.

Firmaet lover også en halv million rubler, rundt 71 000 kroner, til alle som får tak i eller destruerer vestlige stridsvogner etter den første.

Kontroversielt

Donasjonen av de vestlige stridsvognene har vært kontroversiell spesielt i Tyskland, der en stor politisk debatt har gått rundt hvorvidt stridsvognforsendelser vil bli oppfattet som en provokasjon i Moskva.

Både Tyskland og USA har nølt med å sende stridsvogner, og også å godkjenne at andre land sender stridsvogner de selv har produsert, fram til forrige uke.

Nå er det klart at en rekke land, også Norge, skal sende sine tyskproduserte Leopard 2-stridsvogner til landet.

Tyskland har forpliktet seg til å sende i alt 112 stridsvogner, mens USA vil sende 31 av sine Abrams M1. I tillegg har Storbritannia tidligere i januar besluttet å donere 14 Challenger 2-stridsvogner til landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.