Norges Rederiforbund

«Utmattelseskrig»: - Må strupe Russland

Åtte av ti norske rederier er berørt av Putins krigføring i Ukraina. - Vil vare lenge, advarer beredskapsdirektøren i Norges Rederiforbund, Audun Halvorsen.

NORSK URO: Russland og Putins krig påvirker norske rederier. Foto: Mikhail Metzel / Kreml / Sputnik / NTB
NORSK URO: Russland og Putins krig påvirker norske rederier. Foto: Mikhail Metzel / Kreml / Sputnik / NTB Vis mer
Publisert

Konjunkturrapporten fra Norges Rederiforbund blir presentert for fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran onsdag formiddag.

Børsen har fått tilgang til rapporten på forhånd. Den avdekker hvordan Russlands invasjon av Ukraina har snudd opp ned på hverdagen for hele den norske maritime bransjen.

- Ingen er uberørt av Russlands angrep på Ukraina. Dette grove bruddet på folkeretten har skapt bølger av usikkerhet og ustabilitet i Europa og i verden, fastslår Rederiforbundets administrerende direktør Harald Solberg.

- Dramatisk endret

- Russlands brutale og folkerettsstridige invasjon av Ukraina har endret det sikkerhetspolitiske bildet i Europa og Norge dramatisk, sier Rederiforbundets beredskapsdirektør Audun Halvorsen.

Rederiforbundets medlemsundersøkelse avdekker at hele åtte av ti norske rederier er berørt av krigen. Først og fremst gjennom økte kostnader og utfordringer knyttet til leveranser og forsyninger, men også rekruttering av sjøfolk og stengte sjøruter er blant utfordringene.

På toppen av dette brakte fjoråret med seg en opptrapping av konflikten mellom USA og Kina - tilspisset av striden om Taiwans uavhengighet - samt økt generell handelshindring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.