Advokat og sykepleier i retten

- Utnyttet eldre sårbar person

Tiltalt for grovt underslag av til sammen 7,6 millioner kroner. Mener kvinnen i 90-åra frivillig ga dem pengene.

OMFATTENDE SAK: Rettssaken skal etter planen foregå over en hel måned i Oslo tingrett. Foto: Terje Pedersen / NTB
OMFATTENDE SAK: Rettssaken skal etter planen foregå over en hel måned i Oslo tingrett. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi ser svært alvorlig på saken. Her handler det om en eldre sårbar person som er blitt utnyttet av dem som skulle passe på henne, sier Anne Glede Allum, statsadvokat i Økokrim, til Dagbladet Børsen.

Denne uka må en nå bevillingsløs advokat i 70-åra og en sykepleier 50-åra stille i Oslo tingrett, i en svært omfattende sak. De er tiltalt for henholdsvis grovt underslag og medvirkning til deler av grovt underslag.

Tiltalen har en strafferamme på seks års fengsel.

Brukte Visa-kort

Påtalemakten mener de to samarbeidet om å tilegne seg til sammen 7,6 millioner kroner fra en pleietrengende kvinne i 90-åra, hovedsakelig via «gavebrev».

Advokaten er også tiltalt for å ha utbetalt 110 500 kroner fra kvinnens konto til sin egen brukskonto, i forbindelse med en faktura for arbeid han utførte for en annen person.

I tillegg er sykepleieren, som drev sykehjemmet kvinnen bodde på, tiltalt for urettmessig å ha brukt den eldre kvinnens Visa-kort for drøyt 100 000 kroner i en rekke butikker, blant annet gullsmed David Andersen, Elkjøp og Interoptik.

Begge de tiltalte nekter straffskyld.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.