Kupp i Kina

Utnyttet sanksjoner: - Undervurdert

- Om du forhandler med noen som er nødt til å selge, da sitter du med gode kort på hånda.

DEAL: Da sanksjonene rammet amerikanske aksjonærer, sto Skagen-forvalter Fredrik Bjelland klar. Foto: Skagen
DEAL: Da sanksjonene rammet amerikanske aksjonærer, sto Skagen-forvalter Fredrik Bjelland klar. Foto: Skagen Vis mer
Publisert

Da USA innførte omfattende sanksjoner mot kinesiske selskaper mot slutten av 2020, åpnet det seg uante muligheter for gode kupp.

- Vi kjøper ikke aksjer i selskaper fordi selskapene er sanksjonerte, men fordi vi vurderer at prisen er grovt undervurdert. I dette tilfellet hang feilprisingen sammen med sanksjonene, sier Fredrik Bjelland til Børsen.

Han er porteføljeforvalter i Skagen-fondet Kon-Tiki, som investerer aktivt i vekstmarkeder.

Salgspress

Av Bjellands portefølje på nær 1,5 milliarder dollar (tilsvarende 15,6 milliarder kroner) er nær halvparten investert i kinesiske aksjer. Bjelland var for øvrig leder av Oljefondets investeringsteam i Shanghai som investerte i kinesiske aksjer, før han begynte i Skagen i 2017.

- Sanksjonene mot Kina førte til en kraftig underprising av Cnooc (China National Offshore Corp.). Det ble et salgspress fra amerikanske aksjonærer som ikke lenger kunne eie aksjene, sier Bjelland til Børsen.

- Det handler om å være kontrær (gjøre det motsatte av hovedtrendene, red.anm.) og virkelig lete etter de gode kuppene. Det er der de store mulighetene ligger i vekstmarkedene, sa Bjelland under Skagens nyttårskonferanse nylig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.