Utpekes som viktigere enn Trump

Donald Trump og Joe Biden kjemper om å bli USAs neste president, men for økonomiens del kan det være en annen mann som er viktigere.

TURBULENT: Forholdet mellom president Donald Trump og sentralbanksjefen han selv utnevnte, Jerome Powell, er turbulent. Sistnevnte advarer om konsekvensene dersom Kongressen og Det hvite hus ikke kommer med en krisepakke. Foto: REUTERS / Carlos Barria / NTB
TURBULENT: Forholdet mellom president Donald Trump og sentralbanksjefen han selv utnevnte, Jerome Powell, er turbulent. Sistnevnte advarer om konsekvensene dersom Kongressen og Det hvite hus ikke kommer med en krisepakke. Foto: REUTERS / Carlos Barria / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Den viktigste mannen i Washington er kanskje ikke Trump eller Biden», skriver CNN.

Mannen de peker på som viktigere i den situasjonen USA er i akkurat nå, med pandemi og økonomisk krisetid, er ingen ringere enn sentralbanksjef Jerome Powell.

Kriseadvarsel

Mens hele verdens øyne retter seg mot presidentvalgkampen, foregår det en vel så viktig dragkamp i Kongressen. Der har republikanerne og demokratene forhandlet om en ny krisepakke, men i forrige uka ga Donald Trump instruks om å stanse forhandlingene fram til etter valget 3. november.

Instruksen fra Trump kom bare timer etter at sentralbanksjef Jerome Powell gjorde det klart at det er en risiko for økonomisk kollaps dersom ikke staten gir mer støtte.

Powell har fungert som USA sentralbanksjef siden 2018, hans fireårsperiode går ut i februar 2022, og den som vinner valget av Donald Trump og Joe Biden får avgjøre: Skal Powell få fire nye år?

Det mener i alle fall mange økonomer og investorer på Wall Street. For der de ikke alltid har følt seg, eller føler seg, trygge på at det kommer økonomisk støtte fra Det hvite hus og Kongressen, har Powell og sentralbanken gjort alt de kan for å unngå økonomisk kollaps.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer