Utpekt som hjernen bak «bedragersk pyramidespill»

Like ved «Kryptodronningen» Ruja Ignatovas side sto svenske Sebastian Greenwood. Nå har amerikanske myndigheter tiltalt ham for bedrageri av flere milliarder kroner.

TILTALT: Svenske Sebastian Greenwood er tiltalt for svindel i forbindelse med sin rolle i OneLife. Dette bildet er hentet fra en promovideo for selskapet, der Greenwood lideskapelig forteller om den påståtte kryptovalutaen Onecoin. Foto: Skjermdump fra YouTube
TILTALT: Svenske Sebastian Greenwood er tiltalt for svindel i forbindelse med sin rolle i OneLife. Dette bildet er hentet fra en promovideo for selskapet, der Greenwood lideskapelig forteller om den påståtte kryptovalutaen Onecoin. Foto: Skjermdump fra YouTube Vis mer
Publisert

Sammen med «kryptodronninga» Ruja Ignatova reiste svenske Sebastian Greenwood verden rundt for å rekruttere folk inn i selskapet Onelife, som hadde skapt den påståtte kryptovalutaen Onecoin.

Og verden rundt investerte folk sparepengene sine i kryptovalutaen, som, ifølge Ignatova, skulle drepe Bitcoin. Hvor mye som har blitt investert i selskapet er ikke godt å si, men dokumenter BBC har fått tilgang til avslører at det ble investert fire milliarder euro mellom august 2014 og mars 2017.

Trolig har det gått langt mer penger inn i selskapet. BBC oppgir 15 milliarder euro til sammen, mens magasinet Fortune skriver at det kan dreie seg om 19 milliarder euro.

En forsvant, en fengslet

Men for de to på toppen, svenske Greenwood og «kryptodronningen» Ignatova, er eventyret over.

Ruja Ignatova forsvant sporløst i 2017. Opprinnelig skulle hun stå på scenen i Portugal, men hun reiste i stedet med Ryanair til Aten. Der tar også sporene etter henne slutt.

I BBC-podkasten «The Missing Cryptoqueen», som kom ut i fjor, blir det spekulert i om hun oppholder seg i Frankfurt, men det er det ingen som har klart å bekrefte. Per dags dato er det ingen som vet hvor hun er, eller om hun i det hele tatt er i live.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer