Trøbbel i ferieparadis:

- Utrolig fortvilet

Inger Karin Tuvmarken (60) og reisefølget hennes måtte reise hjem ei uke før ferien i Alanya var ferdig. Årsaken er at reiseselskapet Detur har gått konkurs.

FORTVILET: Ferien til Inger Karin Tuvmarken (60), sønnen hennes Kim Tuvmarken (27) og resten av turfølget fikk en brå slutt torsdag kveld. Foto: Privat.
FORTVILET: Ferien til Inger Karin Tuvmarken (60), sønnen hennes Kim Tuvmarken (27) og resten av turfølget fikk en brå slutt torsdag kveld. Foto: Privat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- De hotellansatte banket på døra vår klokka 19 og sa at vi måtte flytte ut av hotellet. Forklaringen var at reiseselskapet hadde gått konkurs.

Det sier Inger Karin Tuvmarken (60) til Dagbladet Børsen torsdag kveld.

Tuvmarken, sønnen hennes og to andre familievenner, fikk beskjed om at de måtte sjekke ut fra hotellet de bodde på i Alanya i Tyrkia innen klokka 01.00 på natta, hevder Tuvmarken.

Sønnen til Tuvmarken, Kim, som også har snakket med Nettavisen, fikk en telefon fra det svenske reiseselskapet torsdag kveld klokka 18.

- Vi fikk beskjed om at vi måtte pakke sakene og reise hjem til Norge. Jeg trodde de tullet, fordi ferien vår skulle egentlig vare til 30. september, sier han til Børsen.

- Utrolig fortvilet

Da Tuvmarken og familien bestilte en pakketur på to uker i Alanya gjennom reiseselskapet Detur, med hotell og fly inkludert, hadde de forventninger om en avslappende ferie med badebasseng og sol.

Etter ei uke i Tyrkia har ferien imidlertid tatt en kaotisk vending.

- Dette var en sårt tiltrengt ferie som vi hadde gledet oss lenge til, sier hun.

IKKE KONTAKT: Inger Karin Tuvmarken (60) får ikke tak i reiseselskapet Detur etter flere henvendelser. Foto: Privat
IKKE KONTAKT: Inger Karin Tuvmarken (60) får ikke tak i reiseselskapet Detur etter flere henvendelser. Foto: Privat Vis mer

Siden hun og sønnen fikk den nedslående beskjeden fra over telefonen, har ikke Tuvmarken hørt et ord fra reiseselskapet.

- Vi har prøvd å få tak i dem i hele dag, uten hell. Vi vet ikke mer om situasjonen, og kommer oss heller ikke videre. Jeg er utrolig fortvilet, sa hun til Børsen torsdag kveld.

Fredag opplyser sønnen hennes Kim til Børsen at de ble hentet klokka 01.10 på natta fra hotellet. Dermed fikk de et fly hjem til Norge fredag morgen.

- Vi fikk opplyst fra hotellet at Detur ikke hadde betalt for vårt opphold, men de var rause og sa at vi ikke trengte å betale noe ekstra da vi sjekket ut.

Han hevder at de imidlertid ikke fikk et tilbud om å forbli på hotellet, fordi det var usikkert når de da eventuelt kunne få booket en ny flybillett hjem.

Oppstått slåsskamper

Turmarken og reisefølget er langt fra de eneste som nå står i samme situasjon. Turister i Tyrkia fra både Danmark og Sverige, som har bestilt oppholdet og reise gjennom reiseselskapet Detur, opplever nå å bli kastet ut av hotellene sine.

Flere flyavganger er også kansellert, og mange blir ombooket til tidligere avganger.

På et hotell i Alanya, skal det ha oppstått slåsskamper mellom gjester og hotellansatte, skriver SVT.

Verken hoteller eller gjester sier de kommer i kontakt med reiseselskapet Detur, som angivelig ikke har betalt for oppholdet i Alanya til flere skandinaviske borgere.

- Beklager ulempene

Danske Kira Kristensen sier til danske TV 2 at hun og personalet som jobber på hotellet hun oppholder seg på har prøvd å komme i kontakt med Detur i to dager - uten hell.

Utenriksdepartementets borgerservice i Danmark skriver i et innlegg på Facebook at personer som er på ferie med Detur må kontakte reiseselskapet eller sin reiseforsikring.

Noen av gjestene som befinner seg på ulike hoteller i Alanya har mottatt et brev om at selskapet skal ha skiftet eier. Det oppgis imidlertid ikke hvem den nye kjøperen er.

- Alle transaksjoner står nå på vent. Du må betale for hotellet selv og ta med kvittering/faktura. Send kvitteringen til vår kundeservice med ditt bookingnummer. Etter at vår nye eier har fått tilgang på overføringene vil du få pengene refundert, står det i brevet som noen gjester har mottatt.

Fredag avkrefter Detur til Børsen at de er avsendere av brevet.

Børsen har forsøkt å ringe og skrive til Detur for å få en kommentar i forbindelse med den konkrete saken til familien Tuvmarken, uten hell.

Fredag skriver imidlertid Detur i en e-post til Børsen at de har opplevd en rekke utfordringer den siste tida. Blant annet knyttet til pandemien, streiker ved flyplasser, prisøkninger og svakere valutakurser. De trenger derfor en «gjenoppstarting» av selskapet.

- Da dette innebærer endringer i organisasjonen og i organisasjonens prosesser, vil produksjons- og driftsaktiviteter midlertidig bli satt på pause i en periode. Resten av chartersesongen 2022 vil bli kansellert.

- Vi beklager ulempene og problemene dette kan medføre de reisende, nå som reiser ikke vil bli operert, skriver Detur.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer