Melinda Gates

«Utrolig smertefull» skilsmisse

Melinda Gates var gift med Microsoft-gründeren Bill Gates i 27 år. Nå forteller hun om en fryktelig vanskelig skilsmisse.

SKILT: Bill og Melinda Gates giftet seg i 1994. Ekteskapet tok slutt i mai 2021. Foto: AP Photo/Elaine Thompson, File
SKILT: Bill og Melinda Gates giftet seg i 1994. Ekteskapet tok slutt i mai 2021. Foto: AP Photo/Elaine Thompson, File Vis mer
Publisert

NEW YORK (Børsen): Melinda (57) og Bill (66) møttes i 1987 da Melinda begynte å jobbe for Bills selskap, Microsoft. De to giftet seg i 1994 og fikk tre barn sammen, Jennifer (25), Rory (23) og Phoebe (19). I mai 2021 ble det kjent at det kjente paret hadde gått fra hverandre.

I et nytt intervju med Fortune Magazine forteller Melinda Gates om en fryktelig vanskelig skilsmisse fra en av verdens rikeste personer.

- Jeg hadde noen grunner til at jeg ikke kunne bli værende i ekteskapet lenger, sier hun til magasinet.

GÅR FRA HVERANDRE: «Microsoft»-grunnlegger Bill Gates (65) og kona Melinda Gates (56) skilles etter 27 års ekteskap. Vis mer

Jobbet sammen

Blant annet forklarer Melinda Gates at pandemien bidro til å gi henne nok privatliv til faktisk å forlate ektemannen.

- Det var utrolig smertefullt på uendelig mange måter, men jeg hadde privatlivet til å gjøre det jeg trengte å gjøre, sier hun i intervjuet.

Ekteparet grunnla stiftelsen Bill & Melinda Gates Foundation i 2000 da Bill Gates donerte 1 milliard dollar. Siden har stiftelsen, som driver med store bistandsprosjekter vokst kraftig. I 2020 var det den nest største veldedige stiftelsen i verden og forvaltet verdier på 49,8 milliarder dollar (om lag 528 milliarder kroner).

Selv etter skilsmissen fortsatte ekteparet å samarbeide om arbeidet med stiftelsen. Melinda Gates mener arbeidet hjalp henne gjennom den vanskelige tida.

- Jeg fortsatte å jobbe med personen jeg flyttet vekk fra, og jeg måtte møte opp og være mitt beste selv hver eneste dag. Så selv om jeg kunne gråte klokka 9 om morgenen, måtte jeg være i en videokonferanse klokka 10 med personen jeg forlater. Jeg måtte møte opp og være mitt beste, forklarer hun.

Bekreftet affære

Gates forteller samtidig at det viktigste for henne var å beskytte barna, og hun mener nå at hun er kommet ut av det på den andre siden.

- Jeg lærte at jeg som en leder kan gjøre dette. Det minnet meg på at stiftelsen krever at jeg er mitt beste. Vi jobber med utrolige partnere over hele verden, som også slet under pandemien, sier Gates.

I fjor bekreftet Bill Gates via en talsperson at han hadde hatt en affære med en medarbeider for over 20 år siden, og at Microsoft startet en etterforskning av dette da de ble kjent med affæren i 2019.

Melinda Gates mener imidlertid at affæren ikke var den eneste faktoren som førte til skilsmissen.

- Jeg tror absolutt på tilgivelse, så jeg trodde vi hadde jobbet oss gjennom noe av det, sa Melinda om affæren i et intervju med CBS Mornings i mars i år og la til:

- Det var ikke et bestemt øyeblikk eller ting som skjedde. Det kom bare til et tidspunkt hvor det var nok der til at jeg innså at det ikke var sunt, og jeg kunne ikke stole på det vi hadde, la hun til.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer