Melinda Gates

«Utrolig smertefull» skilsmisse

Melinda Gates var gift med Microsoft-gründeren Bill Gates i 27 år. Nå forteller hun om en fryktelig vanskelig skilsmisse.

SKILT: Bill og Melinda Gates giftet seg i 1994. Ekteskapet tok slutt i mai 2021. Foto: AP Photo/Elaine Thompson, File
SKILT: Bill og Melinda Gates giftet seg i 1994. Ekteskapet tok slutt i mai 2021. Foto: AP Photo/Elaine Thompson, File Vis mer
Publisert

NEW YORK (Børsen): Melinda (57) og Bill (66) møttes i 1987 da Melinda begynte å jobbe for Bills selskap, Microsoft. De to giftet seg i 1994 og fikk tre barn sammen, Jennifer (25), Rory (23) og Phoebe (19). I mai 2021 ble det kjent at det kjente paret hadde gått fra hverandre.

I et nytt intervju med Fortune Magazine forteller Melinda Gates om en fryktelig vanskelig skilsmisse fra en av verdens rikeste personer.

- Jeg hadde noen grunner til at jeg ikke kunne bli værende i ekteskapet lenger, sier hun til magasinet.

Jobbet sammen

Blant annet forklarer Melinda Gates at pandemien bidro til å gi henne nok privatliv til faktisk å forlate ektemannen.

- Det var utrolig smertefullt på uendelig mange måter, men jeg hadde privatlivet til å gjøre det jeg trengte å gjøre, sier hun i intervjuet.

Ekteparet grunnla stiftelsen Bill & Melinda Gates Foundation i 2000 da Bill Gates donerte 1 milliard dollar. Siden har stiftelsen, som driver med store bistandsprosjekter vokst kraftig. I 2020 var det den nest største veldedige stiftelsen i verden og forvaltet verdier på 49,8 milliarder dollar (om lag 528 milliarder kroner).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.