Melinda Gates

«Utrolig smertefull» skilsmisse

Melinda Gates var gift med Microsoft-gründeren Bill Gates i 27 år. Nå forteller hun om en fryktelig vanskelig skilsmisse.

SKILT: Bill og Melinda Gates giftet seg i 1994. Ekteskapet tok slutt i mai 2021. Foto: AP Photo/Elaine Thompson, File
SKILT: Bill og Melinda Gates giftet seg i 1994. Ekteskapet tok slutt i mai 2021. Foto: AP Photo/Elaine Thompson, File Vis mer
Publisert

NEW YORK (Børsen): Melinda (57) og Bill (66) møttes i 1987 da Melinda begynte å jobbe for Bills selskap, Microsoft. De to giftet seg i 1994 og fikk tre barn sammen, Jennifer (25), Rory (23) og Phoebe (19). I mai 2021 ble det kjent at det kjente paret hadde gått fra hverandre.

I et nytt intervju med Fortune Magazine forteller Melinda Gates om en fryktelig vanskelig skilsmisse fra en av verdens rikeste personer.

- Jeg hadde noen grunner til at jeg ikke kunne bli værende i ekteskapet lenger, sier hun til magasinet.

Jobbet sammen

Blant annet forklarer Melinda Gates at pandemien bidro til å gi henne nok privatliv til faktisk å forlate ektemannen.

- Det var utrolig smertefullt på uendelig mange måter, men jeg hadde privatlivet til å gjøre det jeg trengte å gjøre, sier hun i intervjuet.

Ekteparet grunnla stiftelsen Bill & Melinda Gates Foundation i 2000 da Bill Gates donerte 1 milliard dollar. Siden har stiftelsen, som driver med store bistandsprosjekter vokst kraftig. I 2020 var det den nest største veldedige stiftelsen i verden og forvaltet verdier på 49,8 milliarder dollar (om lag 528 milliarder kroner).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer