Trump:

Uttalelsene som kan bli et rettslig mareritt

Tidligere president Donald Trumps uttalelser i forbindelse med et søksmål i 2007, kan hjemsøke ham i framtidige rettssaker.

ETTERFORSKES: Tidligere president Donald Trump er under etterforskning av statsadvokaten i New York. Tidligere uttalelser skal skape problemer for presidenten i en eventuell rettsak. Foto: Evan Vucci / AP/ NTB
ETTERFORSKES: Tidligere president Donald Trump er under etterforskning av statsadvokaten i New York. Tidligere uttalelser skal skape problemer for presidenten i en eventuell rettsak. Foto: Evan Vucci / AP/ NTB Vis mer
Publisert

Den tidligere presidenten og hans organisasjon Trump Organization er for tiden under lupen hos statsadvokaten i New York. Etterforskningene skal dreie seg om skatte- og forsikringskriminalitet, ifølge The New York Times.

Sentralt i etterforskningen er å fastslå om Trump har oppgitt en lavere verdi på sine eiendommer for å få lavere skatt. Samtidig etterforskes han for å ha oppgitt en høyere verdi på eiendommene til bankene, for å få bedre lånevilkår, skriver NTB.

Ifølge CNN står Trump nå i fare for at tidligere uttalelser vil hjemsøke ham.

Den «mest gunstige regnemåten»

I 2007 gikk Trump til sak mot Tim O`Brian, forfatter av boka «Trump Nation», som tar for seg Trumps formue. I den forbindelse kom Trump med en rekke uttalelser om hvordan han beregnet sin formue. Ifølge CNN sa Trump den gang at han til en viss grad beregnet sin nettoformue basert på «følelser» og at han benyttet seg av den «mest gunstige regnemåten» for noen av sine verdier.

På spørsmål om han overdrev verdiene, svarte Trump: «Ikke utover fornuft». Han skal videre ha sagt at han ga sin mening om verdien til en samarbeidspartner, som han lot ha siste ord i saken og til slutt satte verdien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer