Striden om unntaket i havneforbudet:

Uttalelser vekker oppsikt

Venstre og MDG har bitt seg merke i Forsvarsdepartementets uttalelser til Børsen om russiske fiskefartøy. Nå vil Venstre høre hva forsvarsministeren har å si om saken, mens MDG ber regjeringen svare ordentlig på hva som er deres standpunkt.

- SELVMOTSIGLSE: Venstre-leder Guri Melby påpeker det hun opplever som en stor selvmotsigelse fra regjeringen. Foto: Kristin Svorte
- SELVMOTSIGLSE: Venstre-leder Guri Melby påpeker det hun opplever som en stor selvmotsigelse fra regjeringen. Foto: Kristin Svorte Vis mer
Publisert

Venstre-leder Guri Melby og utenrikspolitisk talsperson Carl Johansen i Miljøpartiet De Grønne reagerer på regjeringens uttalelser til Børsen fredag i en artikkel som omhandlet unntaket for russiske fiskefartøy i havneforbudet.

Melby mener at regjeringen sier imot seg selv, mens Johansen merker seg forskjellen mellom Forsvarsdepartementets og Nærings- og fiskeridepartements uttalelser.

Melby sier at Forsvarsdepartementet argumenterer godt for hvorfor deres egen regjering bør fjerne unntaket for russiske fiskefartøy i havneforbudet.

- Statssekretæren sier rett ut at den russiske stat bruker private interesser i fiskerisektoren til sine egne formål. Putin har gitt beskjed om at russiske fiskefartøy nå kan brukes til militære formål, og Støre-regjeringens svar på det er å lage et unntak i EUs havneforbud til nettopp disse trålerne, sier Melby til Børsen og konkluderer:

- Det er jo en stor selvmotsigelse.

- Må svare ordentlig

Johansen sier at uttalelsene fra Forsvarsdepartementet er interessante.

- Jeg synes at kommentarene fra statssekretæren i Forsvarsdepartementet er interessante. Jeg tolker det som at han anerkjenner at unntaket kan medføre et sikkerhetsproblem for Norge, samtidig som Skjæran fortsetter som før, sier Johansen til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer