Lekkede lydopptak av Silvio Berlusconi:

Utvekslet «søte brev» med Putin

Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi er i søkelyset etter at et lekket lydopptak avslører at han holder kontakt med sin gamle venn Vladimir Putin.

GODT FORHOLD: Silvio Berlusconi og Vladimir Putin har hatt et godt forhold gjennom mange år. Lekkede lydopptak antyder at det forholdet ikke er ødelagt av Vladimir Putins og Russlands krig i Ukraina. Foto: Giuseppe Aresu / REX / NTB
GODT FORHOLD: Silvio Berlusconi og Vladimir Putin har hatt et godt forhold gjennom mange år. Lekkede lydopptak antyder at det forholdet ikke er ødelagt av Vladimir Putins og Russlands krig i Ukraina. Foto: Giuseppe Aresu / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Putin sendte meg 20 flasker vodka og et veldig søtt brev til bursdagen min, sier Silvio Berlusconi i et lydopptak som ble lekket tirsdag, skriver Financial Times.

Han legger til at han responderte med et «like søtt brev» og flasker med Lambrusco-vin.

Politisk comeback

Berlusconi fylte 86 år i forrige måned. Den omstridte tidligere statsministeren, mediemagnaten, fotballklubbeieren og milliardæren Berlusconi har etter valget i Italia tidligere i høst igjen sikret seg en sentral rolle i italiensk politikk.

Hans parti, Forza Italia, er en del av Giorgia Melonis høyrekoalisjon, som vant en brakseier under det italienske valget i september. Dermed ligger det an til at Berlusconi gjør et comeback i det italienske maktapparatet.

Meloni på sin side har kritisert Putin i ganske krasse ordelag, mens det er en kjent sak at Berlusconi og Putin har hatt et godt forhold gjennom mange år.

Da Berlusconi under den italienske valgkampen for første gang etter invasjonen kommenterte krigen, uttalte han at han var dypt skuffet og trist over oppførselen til Vladimir Putin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer