Advarer før rentebeslutning:

- Uunngåelig

Sentralbankens krig mot prisveksten vekker stor bekymring. I kveld kan det gå mot nok en trippelheving.

FRYKTER NEDGANGSTIDER: Flere frykter at den amerikanske sentralbankens aggressive rentehevinger vil sende økonomien i grøfta. Foto: Bryan Dozier / Shutterstock / NTB
FRYKTER NEDGANGSTIDER: Flere frykter at den amerikanske sentralbankens aggressive rentehevinger vil sende økonomien i grøfta. Foto: Bryan Dozier / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag er det duket for rentebeslutning i den amerikanske sentralbanken (Fed).

Det er bred forventning om at sentralbanksjef Jerome Powell vil klinke til med en trippelheving (75 basispunkter) for fjerde gang på rad.

- Handler om desember

Målet er å knuse den høye inflasjonen, altså prisveksten. I september lå den på 6,2 prosent.

- Det kommer vel 75 basispunkter til i dag. Jeg er egentlig mest spent på hva de sier om de videre utsiktene, sier Kari Due-Andresen, sjeføkonom og analysesjef i Akershus Eiendom, til Børsen.

Hun påpeker at Fed snart begynner å nærme seg rentetoppene som har vært varslet.

- Det blir viktig å se hvordan de vurderer utviklingen, og hvor langt de har kommet i bekjempelsen av kostnadspresset, sier hun.

Powells tale etter rentebeslutningen, og hvilke signaler han gir om videre pengepolitikk, er noe investorene vil følge med argusblikk.

- Novembermøtet handler egentlig ikke om november, men om desember, sier Michael Gapen, sjeføkonom i Bank of America, til CNBC.

Advarer

Feds renterace skaper het debatt blant eksperter og toppolitikere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer