Slankemedisin:

Uventet effekt

Slankesuksesser som Wegovy og Ozempic er tilsynelatende dårlig nytt for kosematen.

HULL MED MAT OMKRING: Etterspørselen etter donuten kan vike for slankemedisin, mener investeringsrådgiver. Foto: Kim Walker / AP / NTB
HULL MED MAT OMKRING: Etterspørselen etter donuten kan vike for slankemedisin, mener investeringsrådgiver. Foto: Kim Walker / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Donut-giganten Kristy Kreme stuper på børs etter å ha blitt nedgradert fra «hold» til «selg» av investeringsrådgiveren Truist Securities mandag, skriver Business Insider.

Bakgrunnen er at de er usikre på selskapets framtid som følge av inntoget av såkalte GLP-1-slankemedisiner. Legemidlene Ozempic, Mounjaro og Wegovy har blitt ekstremt populære.

Sistnevnte er den eneste som er godkjent til bruk i Norge, og i sommer ble det solgt rundt 30 000 pakninger i måneden.

GLP-1-legemidler sørger for kjappere metthetsfølelse, som fører til mindre matinntak. Da konkluderer altså markedet at kosematen, i denne omgang Krispy Kreme, ryker fra kostholdet.

- Vi tror på Krispy Kreme-modellen. Men det er en tøff tid å fremme navnet i det minste inntil GLP-1-bølgen har begynt å ta form, sier Bill Chappell i sin analyse.

Cole Prochaska hevder å ha gått ned over 150 kilo helt uten operasjoner og medikamenter, og bruker nå sosiale medier til å dele sine slanketips. Video: Twitter/@3to1fitnesspro, Tiktok/@coletrane77. Reporter: Anabelle Bruun/Dagbladet TV Vis mer

Selv om aksjen er opp det seineste året, falt aksjene 3,6 prosent i New York mandag, skriver Yahoo! Finance.

- Ironisk nok ville det vært bedre for Krispy Kreme og andre mataksjer hvis GLP-1-bruken allerede påvirket tredje kvartalsresultatene, slik at investorer kunne begynt å lage prognoser av hvordan det vil påvirke forretningene i 2024 og 2025, sier han videre.

Chappell viser blant annet til Atkins-dietten på starten av 2000-tallet. Da holdt investorer seg unna selskaper som ble påvirket av forbrukere som holdt seg unna karbohydrater, fram til effekten ble synlig i resultatene deres, står det i Business Insider.

Det norske søtsakmarkedet har foreløpig ikke merket noe til Wegovy-effekten.

- Nei, vi kan ikke se at det har noen betydning for vårt salg, sier Nora Mile Helgesen, kommunikasjonssjef og bærekraftkoordinator i Kiwi, til Børsen.

Det samme svarer Simen Kjønnås Thorsen, kommunikasjonsrådgiver i Coop.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer