Banksjef advarer mot kryptovaluta:

- Vær forberedt på å tape alt

Storbritannias sentralbanksjef advarer mot å investere i krytpovaluta. «En godt voksen mann som klager på framtida», kontrer kryptoekspert.

- KAN TAPE ALT: Storbritannias sentralbanksjef advarer alle som tenker på å investere i kryptovaluta, som Ripple, bitcoin, etherum og Litecoin , om at de må være forberedt på at de kan miste alle pengene. Foto: Dado Ruvic / Reuters / NTB
- KAN TAPE ALT: Storbritannias sentralbanksjef advarer alle som tenker på å investere i kryptovaluta, som Ripple, bitcoin, etherum og Litecoin , om at de må være forberedt på at de kan miste alle pengene. Foto: Dado Ruvic / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I takt med de voldsomme oppturene for flere typer kryptovalutaer det siste året, har også tilliten blant investorer økt. Men fortsatt er langt fra alle overbeviste.

Storbritannias sentralbanksjef Andrew Bailey er faktisk så skeptisk at han går ut med en advarsel til alle som vurderer å investere sparepengene sine:

- Kryptovaluta har ingen egenverdi. Det betyr ikke at folk ikke setter verdi på dem, fordi de kan ha en ekstern verdi. Men de har ingen egenverdi, sa Bailey under en pressekonferanse torsdag, ifølge CNBC.

Siden 1. januar har verdien av Bitcoin, som er den største kryptovalutaen, skutt i været med over 94 prosent. Ethereum, som befinner seg på andre plass, har hatt en spinnvill oppgang på 478 prosent så langt i år.

Den voldsomme oppgangen har ført til en vanvittig interesse fra både småinvestorer og mangemilliardærer.

- Jeg kommer til å si dette veldig tydelig igjen: Kjøp dem bare dersom du er villig til å tape alle pengene dine, fortsatte Bailey.

- Utdatert

Uttalelsene imponerer ikke kryptoekspert Torbjørn Bull Jenssen. Han er administrerende direktør i Arcane Crypto, og anses som en av Norges fremste eksperter på kryptovaluta og blokkjedeteknologi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.