Widerøe

Værkrise: 117 kommer ikke hjem

En tur/retur-flyging med Widerøe er kansellert etter mangel på mannskap.

BLIR STÅENDE: Ett av flyene som fredag skulle gå mellom Bergen og Oslo blir stående grunnet mangel på mannskap. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB
BLIR STÅENDE: Ett av flyene som fredag skulle gå mellom Bergen og Oslo blir stående grunnet mangel på mannskap. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

117 passasjerer risikerer å ikke komme seg hjem til jul. En tur/retur-flyging til Bergen med Widerøe er kansellert, og 117 passasjerer er berørt.

Flyselskap og passasjerer jobber på spreng for å finne alternative måter å komme seg hjem på, da seinere flyginger er fulle.

Det bekrefter kommunikasjonssjef i Widerøe, Catharina Solli, til Børsen.

- Vi hadde i utgangspunktet crew til flygingene, men de har gått ut arbeidstid tidligere på dagen. Det betyr at de ikke har lov til å jobbe ut over arbeidstida, og vi har brukt opp alt av reservemannskap. Det skyldes været som har herjet de seineste dagene - det har også herjet med oss, og det har blitt mye forsinkelser og kanselleringer, sier hun.

Her ser du det skremmende øyeblikket piloter forsøker å lande i ekstrem sidevind. Video: Newsflare. Reporter: Emilie Fyhn / Dagbladet TV. Vis mer

Hun forklarer at alle problemene har forplantet seg videre, og til slutt gått utover flygingene mellom Oslo og Bergen bitte lille julaften.

- Det var 73 passasjerer som skulle til Oslo og 44 til Bergen. Det er mange som har gledet seg til å komme seg hjem til jul, ikke minst i dag. Vi håper de finner andre muligheter for å komme seg hjem. Vi har gjort det vi kan i hele dag og forsøkt å booke båt og buss og taxi. Målet er fremdeles å få alle hjem til jul, sier Solli.

Hun forklarer at de reisende får refundert alternative reiser av Widerøe.

- I går var den mest travle reisedagen i året, og med alle problemene med været har det forplantet seg videre til i dag, som er den nest travleste. Denne flygingen klarte vi ikke, og det er veldig beklagelig.