Våknet til dyster beskjed: - Forferdelig

Slik reagerte SAS-ansatte på den vonde nyheten.

DYSTERT: Vidar Skjevling har jobbet fire år som flyvert i SAS. Nå frykter han å miste det han selv betegner som sin drømmejobb. Foto: Privat
DYSTERT: Vidar Skjevling har jobbet fire år som flyvert i SAS. Nå frykter han å miste det han selv betegner som sin drømmejobb. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Det blir omtalt som en «en svart dag» for luftfarten. Tirsdag 28. april varslet ledelsen i SAS at selskapets økonomiske muskler er utslitt i kampen mot coronapandemien. Det har ført til et brutalt kutt i arbeidsstyrken.

Nær halvparten av flygigantens 11 000 ansatte venter nå oppsigelse - hvorav 1300 er norske medarbeidere. En av dem som frykter for sin egen jobb, er Vidar Skjevling (25).

19. mars 2016 ble han ansatt som flyvert i SAS. På jubileumsdagen, nøyaktig fire år etter, ble han permittert fra sin fulltidsstilling. Etter en drøy måned i uvisshet, våknet Skjevling - i likhet med sine kolleger - opp til den brutale beskjeden tirsdag.

- At dette rammer 5000 mennesker er en tung - og ikke minst ekstremt trist - beskjed å få. Min aller første tanke var: «Nå kommer jeg til å miste drømmejobben», sier Skjevling til Børsen.

- Trykket stemning

25-åringen beskriver at ingen arbeidshverdager er like. At livet på vingene kan betegnes mer som «en livsstil». Han mener derfor at det for mange vil bli blytungt å omstille seg til den nye hverdagen som venter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer