LO-leder Peggy Hessen Følsvik

Våknet til spesiell hilsen 1. mai

Synet som møtte LO-leder Peggy Hessen Følsvik da hun sjekket inn på hotellet 30. april, fikk flere i reisefølget til å heve øyenbrynene. Neste dag kom overraskelse nummer to.

PEK: Et blått flagg møtte LO-leder Peggy Hessen Følsvik da hun våknet til 1. mai-feiring på Notodden hotell. Foto: Tipser
PEK: Et blått flagg møtte LO-leder Peggy Hessen Følsvik da hun våknet til 1. mai-feiring på Notodden hotell. Foto: Tipser Vis mer
Publisert

Den fire dager lange storstreiken og interne dragkamper i Arbeiderpartiets valgkomité var et tilbakelagt kapittel.

Nå skulle lederen av landets største arbeidstakerorganisasjon få seg en matbit og en god natt søvn for å være frisk og rask til feiringen av arbeidernes kampdag - 1. mai.

Men da hotellresepsjonen ønsket velkommen med et innrammet bilde av den mangeårige og for lengst avgåtte formannen i Fremskrittspartiet, Carl I. Hagen, gikk det ikke helt upåaktet hen.

Delegasjonen tok et bilde av LO-lederen og Hagen og sendte det til hotelldirektøren utpå kveldinga - kanskje som et pek tilbake.

- Jeg syns bare det var hyggelig, sier hotelldirektør og eier Kåre Grønli til Børsen.

Betyr ingenting

Børsen kan videre avsløre at direktørens pek mot LO-lederen ikke stoppet med dette.

Dagen etter våket nemlig LO-delegasjonen til at et blått flagg vaiet ved hotellets inngangsparti.

- Hotelleieren står så klart fritt til å markere 1. mai på den måten han selv ønsker, sier LOs informasjonssjef Trond Gram til Børsen.

Peggy Hessen Følsvik er blant prominensene under åpningen av Aps landsmøte torsdag, men Gram gjør det klart at det ikke er travelt program som hindrer henne i å kommentere saken overfor Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer