Vaksine-raseri: - Vil bli massivt

Homeland Security frykter de massive protestene vil spre seg til USA. Tidligere rådgiver i Trump-administrasjonen hevder det «vil bli massivt». Fredag ble det innført unntakstilstand i kanadisk provins.

BLOKKERT: Ambassador-broa i Windsor i Canada har blitt blokkert av demonstranter. Bildet er tatt 9. februar 2022. Foto: Geoff Robins / AFP / NTB
BLOKKERT: Ambassador-broa i Windsor i Canada har blitt blokkert av demonstranter. Bildet er tatt 9. februar 2022. Foto: Geoff Robins / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Det hele startet med et par tusen personer som protesterte mot vaksinekrav for lastebilsjåfører i Ottawa siste helga i januar. Kolonner med lastebiler reiste i flere dager for å samles i den kanadiske hovedstaden.

Helga etter samlet tusenvis av demonstranter seg igjen i Ottawa. Politisjefen omtalte det hele som en «beleiring» politiet ikke klarte å håndtere, og det ble erklært unntakstilstand.

Mandag denne uka kom bønnen fra statsminister Justin Trudeau: «Dette må stoppe».

To uker har gått. Demonstranter sperrer tre grenseoverganger mellom Canada og USA, og situasjonen som har blitt en hodepine for både Trudeau og president Joe Biden.

Fredag kom nyheten om at provinsen Ontario, hvor hovedstaden ligger, innfører unntakstilstand som følge av demonstrasjonene, melder den statlige kringkasteren CBS.

Grenseblokade

Coronaprotestene som har lammet sentrum av Ottawa, er et resultat av en koordinering mellom vaksinemotstandere og et bredt spekter av grupperinger som er negative til myndighetene, skrev The Guardian tidligere denne uka.

Grenseblokadene truer med å forverre to vedvarende utfordringer for president Joe Biden og hans administrasjon: Overbelastede forsyningskjeder og stigende priser for forbrukerne, skriver Politico.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.