Coronaløft for Pfizer

Vaksinegigant håver inn

Legemiddelgiganten Pfizer regner med å selge covid-19-vaksiner for 26 milliarder dollar i år, en kraftig oppjustering fra tidligere prognoser på 15 milliarder.

A health worker prepares a dose of the Pfizer COVID-19 vaccine at the Jose Manuel Lopez sports center in Santiago, Chile, Wednesday, April 7, 2021. (AP Photo/Esteban Felix)
A health worker prepares a dose of the Pfizer COVID-19 vaccine at the Jose Manuel Lopez sports center in Santiago, Chile, Wednesday, April 7, 2021. (AP Photo/Esteban Felix) Vis mer
Publisert

Den nye prognosen tilsvarer salg for rundt 216 milliarder kroner. Dette er basert på avtaler som er inngått med myndigheter verden over om vaksineleveranser, heter det i kvartalsrapporten som ble lagt fram tirsdag.

Det amerikanske seskapet har som mål å levere 1,6 milliarder doser av vaksinen, som er utviklet i samarbeid med tyske Biontech. De to selskapene deler kostnadene og inntektene knyttet til vaksinen likt.

Vil tjene på vaksine

Mens enkelte vaksineprodusenter, som Johnson & Johnson, selger sine vaksiner til kostpris så lenge pandemien pågår, vil Pfizer tjene penger på sin vaksine, skriver Reuters.

- Jeg er ekstremt stolt av hvordan vi har begynt 2021, med sterke økonomiske resultater i første kvartal. Selv når vi ser bort fra veksten som skyldes den nye vaksinen, øker inntektene fra driften med 8 prosent, i tråd med målet om 6 prosent årlig vekst fram til 2025, sier konsernsjef Albert Bourla.

- I tillegg har vi nådd kliniske, regulatoriske og kommersielle milepæler i hele vår portefølje, samtidig som vi har økt forsyningen av den sårt tiltrengte koronavaksinen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer