Vaksinetopper håver inn

Selskapet Novavax har fortsatt ikke en vaksine på markedet. Toppsjefene kan le hele veien til banken.

PENGER Å HENTE: Vaksineutviklere - deriblant Novavax - har hatt formidable reiser på børsen det siste året. Illustrasjonsfoto: Reuters / Dado Ruvic / NTB
PENGER Å HENTE: Vaksineutviklere - deriblant Novavax - har hatt formidable reiser på børsen det siste året. Illustrasjonsfoto: Reuters / Dado Ruvic / NTB Vis mer
Publisert

Det amerikanske selskapet Novavax var tidlig ute og varslet at de hadde som mål å levere 100 millioner vaksinedoser til USA i første kvartal 2021.

Sju måneder seinere står selskapet fortsatt uten en ferdigutviklet vaksinekandidat på markedet. Det har imidlertid ikke rammet Novavax-toppenes lommebok i negativ forstand.

Ifølge Reuters har konsernsjef Stanley Erck og tre av hans nærmeste kolleger nytt godt av selskapets aksjekurs - som gikk rett i taket etter vaksinenyheten i fjor sommer.

- Forpliktet

I løpet av 2020 solgte Erck og hans kolleger Novavax-aksjer til en verdi av om lag 46 millioner dollar, skriver Reuters. Personlig innkasserte konsernsjefen 8,7 millioner dollar i løpet av fjoråret, tilsvarende 74 millioner norske kroner.

En talsperson i selskapet bekrefter at flere Novavax-topper har kvittet seg med aksjer i 2020.

- Våre ledere er fortsatt sikre på verdien og potensialet til vaksinene våre og er lidenskapelig forpliktet til å bidra til å avslutte COVID-19-pandemien og forbedre folkehelsen over hele verden, sier Novavax i en uttalelse til Reuters.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer