Vaksinetopper håver inn

Selskapet Novavax har fortsatt ikke en vaksine på markedet. Toppsjefene kan le hele veien til banken.

PENGER Å HENTE: Vaksineutviklere - deriblant Novavax - har hatt formidable reiser på børsen det siste året. Illustrasjonsfoto: Reuters / Dado Ruvic / NTB
PENGER Å HENTE: Vaksineutviklere - deriblant Novavax - har hatt formidable reiser på børsen det siste året. Illustrasjonsfoto: Reuters / Dado Ruvic / NTB Vis mer
Publisert

Det amerikanske selskapet Novavax var tidlig ute og varslet at de hadde som mål å levere 100 millioner vaksinedoser til USA i første kvartal 2021.

Sju måneder seinere står selskapet fortsatt uten en ferdigutviklet vaksinekandidat på markedet. Det har imidlertid ikke rammet Novavax-toppenes lommebok i negativ forstand.

Ifølge Reuters har konsernsjef Stanley Erck og tre av hans nærmeste kolleger nytt godt av selskapets aksjekurs - som gikk rett i taket etter vaksinenyheten i fjor sommer.

- Forpliktet

I løpet av 2020 solgte Erck og hans kolleger Novavax-aksjer til en verdi av om lag 46 millioner dollar, skriver Reuters. Personlig innkasserte konsernsjefen 8,7 millioner dollar i løpet av fjoråret, tilsvarende 74 millioner norske kroner.

En talsperson i selskapet bekrefter at flere Novavax-topper har kvittet seg med aksjer i 2020.

- Våre ledere er fortsatt sikre på verdien og potensialet til vaksinene våre og er lidenskapelig forpliktet til å bidra til å avslutte COVID-19-pandemien og forbedre folkehelsen over hele verden, sier Novavax i en uttalelse til Reuters.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.