Vannet flommet gjennom veggen

De voldsomme nedbørsmengdene førte til at en av bekkene ved historiske Sundvolden Hotel kom seg inn i bygget. Nå må alle gulvene i kjelleren byttes.

VANNSKADER: Kjellerens gulv må byttes på hotellet, som ble rammet av helgas store nedbørsmengder. Foto: Bendik Hansen / Dagbladet
VANNSKADER: Kjellerens gulv må byttes på hotellet, som ble rammet av helgas store nedbørsmengder. Foto: Bendik Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert

SUNDVOLLEN (Dagbladet): Få uker etter at ekstremværet «Hans» herjet i Sør-Norge, rammes flere steder i Viken og Innlandet igjen av enorme vannmengder.

For deler av Drammensvassdraget er det utstedt farevarsel for flom på rødt nivå, som omfatter Randsfjorden, Tyrifjorden og Sperrillen, og gjelder fra mandag morgen til torsdag morgen.

På Sundvolden Hotel, som ligger idyllisk til ved Tyrifjorden, har vannmengden allerede ført til store skader.

Hotellet har vært familiedrevet siden 1965. For mange nordmenn er det kjent som hotellet som tok hånd om mange av de overlevende etter terroraksjonen på Utøya - noen kilometer unna - 22. juli 2011.

Vil ta tid

I tillegg til plasseringen like ved fjorden, ligger det store konferansehotellet mellom to bekker.

DAGLIG LEDER: Cecilie Laeskogen er daglig leder ved Sundvolden hotell. Hotellets kjeller ble rammet av de store vannmengdene. Foto: Bendik Hansen / Dagbladet
DAGLIG LEDER: Cecilie Laeskogen er daglig leder ved Sundvolden hotell. Hotellets kjeller ble rammet av de store vannmengdene. Foto: Bendik Hansen / Dagbladet Vis mer

Vannstanden i en av bekkene har økt betraktelig som følge av voldsomme nedbørsmengder de siste dagene. Det har ført til at vannet har rent inn i underetasjen på hotellet.

- Her har bekken kommet seg inn i bygget. Her sto det vann. Vi håper å få dette ut i løpet av et par dager og få alt på plass. Det må stå og tørke, for vannet kommer også ned i betongen.

Det forteller daglig leder ved hotellet, Cecilie Laeskogen, til Dagbladet. Hun viser til ødeleggelsene og sier at det vil ta tid før alt som nå er vått er tørt igjen.

I ARBEID: Det pågår arbeid for å få bukt med vannmengdene da Dagbladet er på besøk. Foto: Bendik Hansen / Dagbladet
I ARBEID: Det pågår arbeid for å få bukt med vannmengdene da Dagbladet er på besøk. Foto: Bendik Hansen / Dagbladet Vis mer

Laeskogen poengterer imidlertid at hotellets drift ikke påvirkes av skadene - da det er underetasjens spa og treningssenter som er rammet.

- Vi prøver å drifte som normalt. Akkurat i dag har vi ikke treningssenter, men vi håper å få det på plass i løpet av uka, forklarer Laeskogen og sier at da kommer til å sette det tilbake og bruke utstyret som det er mens det tørker.

Må bytte alle gulv

- Sånn sett er vi kanskje heldige med at funksjonene som ligger i denne etasjen er utenfor normal vanlig drift for oss. Men det er klart en ekstra belastning for organisasjonen, forteller den daglige lederen.

Foto: Bendik Hansen / Dagbladet
Foto: Bendik Hansen / Dagbladet Vis mer

På vei opp fra underetasjen, legger Dagbladets reporter merke til ferske spor av vann i trappene.

- Her er det vann. Vi må bytte alle disse gulvene fordi de har hatt vann på seg, for man får sopp og råte hvis det ikke blir skiftet ut, sier Laeskogen.

Rekordnedbør fører til høy vannstand - det skaper problemer for de som bor langs vassdragene på Østlandet. Det gjelder blant annet Olav Horne i Hokksund. Reporter: Bendik Askim Hansen. Foto: Anabelle Bruun Vis mer

Også inne i et annet rom kan man se vannrester på gulvet.

- Det er ikke bra. Det rant gjennom veggene og alt, forteller Laeskogen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer