«Skandale-farmen» solgt:

Vannverksmillioner tilbakebetales

Ordførerne i flere romerikskommuner har grunn til å feire. Nå tilbakebetales ytterligere 20,5 millioner kroner etter «vannverksskandalen».

VERDIFULL FARM: Eks-vannverkssjefen på Nedre Romerike kjøpte ni farmer i Eastern Cape i Sør-Afrika og slo dem sammen til en større Game Farm, der man kunne sette ut og jakte på egne dyr. Problemet var at farmen var kjøpt på vannverksabonnentenes regning. I 2016 ble farmen solgt, men pengene kom først til Norge i år. Salgssummen er nå overført vannverksboet. Foto: Masi Losi / Aftenposten
VERDIFULL FARM: Eks-vannverkssjefen på Nedre Romerike kjøpte ni farmer i Eastern Cape i Sør-Afrika og slo dem sammen til en større Game Farm, der man kunne sette ut og jakte på egne dyr. Problemet var at farmen var kjøpt på vannverksabonnentenes regning. I 2016 ble farmen solgt, men pengene kom først til Norge i år. Salgssummen er nå overført vannverksboet. Foto: Masi Losi / Aftenposten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er oppgjøret fra salget av farmen i Sør-Afrika, som eks-vannverkssjefen på Nedre Romerike kjøpte for kommunale penger til privat bruk, som nå overføres fra Økokrim og til «vannverksboet». Dermed er brorparten av det samlede kravet på 118 millioner (inkludert renter) mot den nå straffedømte, tidligere vannverkssjefen betalt tilbake.

- Dette er fullbyrdelsen av lagmannsrettens dom som fastslår at eiendommene skal inndras til dekning av fornærmedes erstatningskrav, sier førstestatsadvokat Lars Stoltenberg i Økokrim.

Med dette mener han at det er satt sluttstrek for Økokrims befatning med vannverkssaken.

Omfattende tapping

Aftenposten avdekket i 2005 at den daværende sjefen for vannverks- og kloakkrenseanleggs-selskapene på Nedre Romerike hadde tappet de kommunale bedriftene for mange millioner kroner. Den tidligere vannverkssjefen fikk 7,5 års fengsel etter et omfattende rettsoppgjør, der også flere andre fikk lange dommer.

Det var Økokrim som etterforsket saken og førte den for retten, og som nå altså har overført 20,5 millioner kroner til vannverksboet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer