- Vanskelig å finne noe positivt

Oljebransjen går sammen om et forslag om å få utsatt skatt for å holde hjulene i gang i petroleumssektoren.

BEKYMRET: Equinors konsernsjef Eldar Sætre er bekymret for situasjonen og støtter sammen med en samlet oljeindustri et forslag om utsatt skatt. Her er han avbildet sammen med statsminister Erna Solberg i forbindelse med den offisielle åpningen av Johan Sverdrupfeltet i februar.
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
BEKYMRET: Equinors konsernsjef Eldar Sætre er bekymret for situasjonen og støtter sammen med en samlet oljeindustri et forslag om utsatt skatt. Her er han avbildet sammen med statsminister Erna Solberg i forbindelse med den offisielle åpningen av Johan Sverdrupfeltet i februar. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

- Jeg tror det er vanskelig å finne noe positivt i det vi er gjennom nå, sa Equinor-sjef Eldar Sætre til Politisk kvarter på NRK fredag morgen.

De ekstreme tiltakene som mange land har innført mot koronaviruset, har forårsaket et kraftig fall i etterspørselen etter olje. I tillegg er tilbudssiden styrket siden Opec og Russland ikke er blitt enige om noen ny avtale om produksjonskutt.

Dermed har også prisene lidd kraftig. Mandag var oljeprisen helt nede i 22,58 dollar fatet, det laveste siden 2003.

I et håp om mer hjelp og for å møte krisa har hele industrien nå gått sammen om et forslag om å få utsatt skatt for å holde hjulene i gang i petroleumssektoren.

Det fortalte Sætre til NRK fredag morgen. Målet er ifølge Equinor-sjefen å «intensivere og skape motivasjon for økt aktivitet».

- Det aller viktigste er å opprettholde aktiviteten og skape grunnlag for ny aktivitet og nye investeringsbeslutninger, slo han fast.

- Ikke varige endringer

Informasjonsdirektør Bård Glad Pedersen i Equinor presiserer at det er snakk om en midlertidig ordning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer