NHO om hjemmekontor

- Vanskelig å forstå

Fersk NHO-undersøkelse får arbeidsgiverorganisasjonen til å slå alarm.

VARSKO: Halvparten av bedriftene det er relevant for, sier de trenger ansatte tilbake på kontoret nå - før fellesferien. Foto: Thomas Brun / NTB
VARSKO: Halvparten av bedriftene det er relevant for, sier de trenger ansatte tilbake på kontoret nå - før fellesferien. Foto: Thomas Brun / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Halvparten av bedriftene som har mulighet til å la de ansatte sitte på hjemmekontor, sier at nå haster det med å få folk tilbake på jobben.

Arbeidslivsdirektør Nina Melsom i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) sitter med en rykende fersk medlemsundersøkelse i hånda. Nær 3000 bedrifter har svart. Spesielt ett funn peker seg ut.

- Bedriftene sier veldig tydelig at de trenger å få folk ut av hjemmekontoret og tilbake på jobben nå. Altså før sommerferien. Vi vet at knapt 40 prosent av alle jobber i Norge kan utføres hjemmefra, men det betyr jo ikke at de skal gjøres hjemmefra, sier Melsom til Børsen.

- Sterkt ønske

Tallene framkommer når man vasker svarene for de bedriftene som har krysset av på «ikke aktuelt» - på spørsmål om det er viktig å tilrettelegge for å la ansatte komme tilbake på jobb før fellesferien.

- Da sitter vi igjen med at halvparten av bedriftene som det er aktuelt for, har et sterkt ønske om å se sine folk tilbake på arbeidsplassen, sier Melsom.

Brutt ned på bransjer som olje og gass, energi og sjøfart blir andelen betydelig høyere - opp mot 70-80 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer