NHO om hjemmekontor

- Vanskelig å forstå

Fersk NHO-undersøkelse får arbeidsgiverorganisasjonen til å slå alarm.

VARSKO: Halvparten av bedriftene det er relevant for, sier de trenger ansatte tilbake på kontoret nå - før fellesferien. Foto: Thomas Brun / NTB
VARSKO: Halvparten av bedriftene det er relevant for, sier de trenger ansatte tilbake på kontoret nå - før fellesferien. Foto: Thomas Brun / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Halvparten av bedriftene som har mulighet til å la de ansatte sitte på hjemmekontor, sier at nå haster det med å få folk tilbake på jobben.

Arbeidslivsdirektør Nina Melsom i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) sitter med en rykende fersk medlemsundersøkelse i hånda. Nær 3000 bedrifter har svart. Spesielt ett funn peker seg ut.

- Bedriftene sier veldig tydelig at de trenger å få folk ut av hjemmekontoret og tilbake på jobben nå. Altså før sommerferien. Vi vet at knapt 40 prosent av alle jobber i Norge kan utføres hjemmefra, men det betyr jo ikke at de skal gjøres hjemmefra, sier Melsom til Børsen.

- Sterkt ønske

Tallene framkommer når man vasker svarene for de bedriftene som har krysset av på «ikke aktuelt» - på spørsmål om det er viktig å tilrettelegge for å la ansatte komme tilbake på jobb før fellesferien.

- Da sitter vi igjen med at halvparten av bedriftene som det er aktuelt for, har et sterkt ønske om å se sine folk tilbake på arbeidsplassen, sier Melsom.

Brutt ned på bransjer som olje og gass, energi og sjøfart blir andelen betydelig høyere - opp mot 70-80 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer