Elisabeth «Bettan» Andreassen:

Vant hyttekrangel: Krever likevel riving

Den profilerte artisten har omsider fått grønt lys fra kommunen. Det er bare én hake.

IKKE KNIRKEFRITT: Byggebråket mellom Elisabeth Andreassen og Asker kommune har vart i ni måneder. Nå har artisten omsider fått dispensasjon. Her avbildet tidligere i år. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
IKKE KNIRKEFRITT: Byggebråket mellom Elisabeth Andreassen og Asker kommune har vart i ni måneder. Nå har artisten omsider fått dispensasjon. Her avbildet tidligere i år. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Publisert

Etter en lang og trøblete prosess med byggesaksmyndighetene i Asker kommune, har Elisabeth «Bettan» Andreassen (63) omsider fått godkjent søknad om renovering ved fritidseiendommen sin på Brønnøya i Asker.

Det kommer fram i et brev fra kommunen.

Godkjenningen skjer kort tid etter at kommunedirektøren satte foten ned, og opphevet kommunens opprinnelige vedtak om å avvise behandling av Bettans byggesøknad.

Helt konkret har artisten fått grønt lys til å rive det mye omtalte uthuset på 22 kvadratmeter. Hun har på samme tid fått godkjent å føre opp et nytt på samme sted, med lik størrelse.

- Må rives

Det er bare én hake. Samtidig som det gis dispensasjon for uthuset, krever kommunen at strandhuset ved sjøen skal rives. Det skal skje før 63-åringen finner fram så mye som et brekkjern.

«(...) Eksisterende strandhus på 9,5 m² må rives før oppføring av nytt uthus på 22 m² igangsettes», heter det fra byggesaksavdelingen, som videre krever kart- og fotodokumentasjon på utført arbeid.

I brevet vises det til at eiendommen var en del av en ulovlighetsoppfølging for flere år siden. Ifølge kommunen var strandhuset «oppført i strandsonen uten søknad eller godkjenning.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer