Elisabeth «Bettan» Andreassen:

Vant hyttekrangel: Krever likevel riving

Den profilerte artisten har omsider fått grønt lys fra kommunen. Det er bare én hake.

IKKE KNIRKEFRITT: Byggebråket mellom Elisabeth Andreassen og Asker kommune har vart i ni måneder. Nå har artisten omsider fått dispensasjon. Her avbildet tidligere i år. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
IKKE KNIRKEFRITT: Byggebråket mellom Elisabeth Andreassen og Asker kommune har vart i ni måneder. Nå har artisten omsider fått dispensasjon. Her avbildet tidligere i år. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Publisert

Etter en lang og trøblete prosess med byggesaksmyndighetene i Asker kommune, har Elisabeth «Bettan» Andreassen (63) omsider fått godkjent søknad om renovering ved fritidseiendommen sin på Brønnøya i Asker.

Det kommer fram i et brev fra kommunen.

Godkjenningen skjer kort tid etter at kommunedirektøren satte foten ned, og opphevet kommunens opprinnelige vedtak om å avvise behandling av Bettans byggesøknad.

Helt konkret har artisten fått grønt lys til å rive det mye omtalte uthuset på 22 kvadratmeter. Hun har på samme tid fått godkjent å føre opp et nytt på samme sted, med lik størrelse.

- Må rives

Det er bare én hake. Samtidig som det gis dispensasjon for uthuset, krever kommunen at strandhuset ved sjøen skal rives. Det skal skje før 63-åringen finner fram så mye som et brekkjern.

«(...) Eksisterende strandhus på 9,5 m² må rives før oppføring av nytt uthus på 22 m² igangsettes», heter det fra byggesaksavdelingen, som videre krever kart- og fotodokumentasjon på utført arbeid.

I brevet vises det til at eiendommen var en del av en ulovlighetsoppfølging for flere år siden. Ifølge kommunen var strandhuset «oppført i strandsonen uten søknad eller godkjenning.»

- Om ansvarlig søker var klar over at tiltaket (strandhuset, journ.anm.) var ulovlig er det jo bekymringsfullt at ansvarlig søker ikke tok dette med i sin søknad/vurdering.

BLINDLEIA: Millionhyttene ligger tett som perler i den sørlandske skjærgården Blindleia. Her boltrer noen av de mest kjente finansfolkene og investorene i Norge seg om sommeren. Hotellkongen Petter Stordalen, brødrene Øystein og Torstein Tvenge og Nicolai Tangen har alle luksuseiendommer her. Reporter Mina Janssen / Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Ber om endring

Det har gått ni måneder siden Andreassen først ba om tillatelser. 63-åringens ansvarlige søker har vært Boxs Arkitektstudio AS, mens sivilarkitekt Nils-Jacob Lugg har hatt ansvar for klagen.

Sistnevnte er fornøyd med den ferske avgjørelsen. I et brev til kommunen krever han imidlertid at kommuneadministrasjonen trekker tilbake vilkår om riving av strandhuset.

Overfor Budstikka, som først omtalte saken, sier Pieter Paul Furnée i Boxs Arkitektstudio AS, at han er i stuss over vilkåret om det mindre strandhuset.

- Vilkåret tilsidesetter et politisk vedtak i bygningsrådet hvor rivning gis utsettelse inntil ny reguleringsplan foreligger, sier Furnée til avisa.

- Det er svært uvanlig at kommunedirektøren, i et delegert vedtak, overprøver et gyldig politisk vedtak, fortsetter han.

- Tatt altfor lang tid

Om kommunens bekymring knyttet til søkers vurdering om strandhuset, sier Furné «det får stå for kommunedirektørens regning».

Det var tidligere denne måneden at Asker kommune gikk til det sjeldne steget å oppheve sitt opprinnelige vedtak om avvisning.

«Etter en fornyet vurdering er kommunedirektøren kommet til at søknaden likevel kan tas til behandling.», het det i brevet fra kommunen.

Elisabeth Andreassen mottok avgjørelsen med stor lettelse.

- Er veldig glad og fornøyd at jeg er blitt hørt, og at klagen ble tatt til følge. Så håper jeg prosessen som har tatt altfor lang tid, kommer videre, skrev hun i en SMS til Børsen den gang.

Inntil videre gjenstår det altså å se om strandhuset må rives, eller om kommunen foretar endringer i kravet.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer