Elisabeth «Bettan» Andreassen:

Vant hyttekrangel: Krever likevel riving

Den profilerte artisten har omsider fått grønt lys fra kommunen. Det er bare én hake.

IKKE KNIRKEFRITT: Byggebråket mellom Elisabeth Andreassen og Asker kommune har vart i ni måneder. Nå har artisten omsider fått dispensasjon. Her avbildet tidligere i år. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
IKKE KNIRKEFRITT: Byggebråket mellom Elisabeth Andreassen og Asker kommune har vart i ni måneder. Nå har artisten omsider fått dispensasjon. Her avbildet tidligere i år. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Publisert

Etter en lang og trøblete prosess med byggesaksmyndighetene i Asker kommune, har Elisabeth «Bettan» Andreassen (63) omsider fått godkjent søknad om renovering ved fritidseiendommen sin på Brønnøya i Asker.

Det kommer fram i et brev fra kommunen.

Godkjenningen skjer kort tid etter at kommunedirektøren satte foten ned, og opphevet kommunens opprinnelige vedtak om å avvise behandling av Bettans byggesøknad.

Helt konkret har artisten fått grønt lys til å rive det mye omtalte uthuset på 22 kvadratmeter. Hun har på samme tid fått godkjent å føre opp et nytt på samme sted, med lik størrelse.

- Må rives

Det er bare én hake. Samtidig som det gis dispensasjon for uthuset, krever kommunen at strandhuset ved sjøen skal rives. Det skal skje før 63-åringen finner fram så mye som et brekkjern.

«(...) Eksisterende strandhus på 9,5 m² må rives før oppføring av nytt uthus på 22 m² igangsettes», heter det fra byggesaksavdelingen, som videre krever kart- og fotodokumentasjon på utført arbeid.

I brevet vises det til at eiendommen var en del av en ulovlighetsoppfølging for flere år siden. Ifølge kommunen var strandhuset «oppført i strandsonen uten søknad eller godkjenning.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.