Vant i lotto - ordfører får millionkrav

Skatteetaten har saksøkt ordføreren i Tinn og tatt pant for nær 6,3 millioner kroner. - Jeg har forsøkt, og forsøker fortsatt, å finne løsninger, sier Steinar Bergsland til Dagbladet.

PRØVER Å LØSE SAKEN: Høyre-ordfører Steinar Bergsland sier han vil prøve å løse skattekravet uten å selge eiendom. Foto: Tore Meek / NTB
PRØVER Å LØSE SAKEN: Høyre-ordfører Steinar Bergsland sier han vil prøve å løse skattekravet uten å selge eiendom. Foto: Tore Meek / NTB Vis mer
Publisert

I 2018 vant Steinar Bergsland 44 millioner kroner i Eurojackpot. Siden ble han ordfører i Tinn i Øvre Telemark.

Med lottogevinsten gjorde Bergsland en rekke investeringer på børsen og i ulike prosjekter. Lottogevinsten ga mulighet til å satse friskere, forklarer han til Dagens Næringsliv.

Men da første del av skatteregningen kom for noen måneder siden, hadde han ikke penger å betale med.

For to uker gikk Skatteetaten til sak mot Høyre-ordføreren. Etaten har tatt pant i Bergslands eiendommer, bil og aksjer for nær 6,3 millioner kroner.

- Forsøker å finne løsninger

- Jeg har gjort noen dårlige prioriteringer. Jeg trodde det skulle løse seg, men det har tatt mye lengre tid, sier Bergsland til DN.

Han sier han ikke tar gjenvalg som ordfører etter høstens kommunevalg. Bergsland har vært ordfører i Tinn siden 2019, og før det i en periode mellom 2011 og 2015.

Bergsland ønsker ikke å kommentere saken ytterligere overfor Dagbladet.

- Jeg har forsøkt, og forsøker fortsatt, å finne løsninger, sier Bergsland til Dagbladet.

Bergsland investerte 20 millioner kroner i det børsnoterte hydrogenselskapet Nel. Pengene ble nær tredoblet, og for aksjegevinsten kjøpte han blant annet ei hytte til nær 9 millioner kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer