«Vanvittig» i 2020: Advarer på ny

Bolleland-eieren slo alarm om ladesituasjonen i 2020. Nå ber han elbileiere stålsette seg for en ny vinter.

INGEN ENDRING SIDEN 2020: Espa servicesenter er et fast stoppested for mange sommer- og vinterturister på grunn av beliggenheten ved E6, midt mellom Oslo og Lillehammer. Nå oppfordrer de elbileiere om å styre unna typiske utfartsdager i vinter. Foto: Morten Støen
INGEN ENDRING SIDEN 2020: Espa servicesenter er et fast stoppested for mange sommer- og vinterturister på grunn av beliggenheten ved E6, midt mellom Oslo og Lillehammer. Nå oppfordrer de elbileiere om å styre unna typiske utfartsdager i vinter. Foto: Morten Støen Vis mer
Publisert

- Det er en fare for at folk må smøre seg med tålmodighet. Det blir nok kø i år igjen, sier Morten Støen, eier av Espa servicesenter, mest kjent som Bolleland, til Børsen.

I romjula 2020 slo Bolleland-eieren, misfornøyde elbil-eiere, og Elbilforeningen alarm om tidvis «vanvittige køer» ved flere av landets ladestasjoner.

Nå kryper gradestokken igjen nedover. Ifølge Morten Støen bør elbilistene nok en gang stålsette seg for potensielt seige ladekøer til og fra vinterfjellet.

- Vi har bare de laderne vi har, og det antallet har ikke økt siden 2020.

- Er ille

I mellomtida har antallet elbiler på norske veier skutt fart. Hele 65 prosent av alle bilene som ble solgt i Norge i fjor var en elbil, ifølge Statistisk sentralbyrå. Hver sjette bil er nå elektrisk.

På toppen av dette er store deler av transportnæringa i ferd med å omstille seg til elektriske kjøretøy de neste åra. Det legger ytterligere press på situasjonen.

- Når vinteren setter inn og de fleste skal til fjells, så opplever vi at problemene oppstår på typiske utfartsdager. Noen har tålmodighet, mens andre synes situasjonen er ille, fortsetter Støen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.