Vanvittig vekst: - Fem ganger så høyt

Dagligvarekjedene melder om skyhøye salgstall på drikkevarer i forrige uke, og begrunner det med streik og fint vær.

ØLTØRSTE: Nordmenn sikret seg drikkevarer i forrige uke, mens streiken fortsatt pågikk. Foto: Bendik Hansen/Dagbladet
ØLTØRSTE: Nordmenn sikret seg drikkevarer i forrige uke, mens streiken fortsatt pågikk. Foto: Bendik Hansen/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kveld ble det kjent at Kiwi i forrige uke opplevde en enorm vekst i salget av øl og mineralvann, og at de begrunnet det med storstreiken mellom LO og NHO.

Tall fra betalingsselskapet BankAxept viser også at nordmenn handlet 10-15 prosent mer dagligvarer under streiken enn under en vanlig uke, meldte NTB fredag.

- Vil berømme kundene

De gode salgstallene gjelder også for Rema 1000 og Coop.

- Vi hadde et bra salg på brus og mineralvann i forrige uke sammenliknet med tilsvarende uker. Årsaken var nok en blanding av streik og godt vær mange steder i landet, men vi vil berømme kundene for ikke å hamstre selv om vi ikke satte noen maksbegrensninger på noen varer i butikken, skriver salgs- og markedsdirektør Pia Mellbye i Rema 1000 i en e-post til Børsen.

- Stor vekst

Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop, skriver i en e-post til Børsen at om man ser på snitt for uka, så var det et omsetningsløft på drikke på om lag 50 prosent mot en normaluke.

- Det ble handlet inn mye drikke tidlig i uka, spesielt mandag da streiken var et faktum, men heldigvis tok kundene innover seg oppfordringen om å handle som normalt, og vi slapp den store hamstringseffekten, skriver han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer