Vanvittige chartertall

Regjeringens ferienyhet har ført til en eksplosjon i interessen hos landets chartergiganter.

ENORM INTERESSE: Solhungrige nordmenn har flokket til charterselskapenes nettsider etter at regjeringen fredag la fram nye reiseråd. Her nyter et stort antall mennesker sola på stranda Carcavelos utenfor Lisboa i Portugal på lørdag. Foto: Rafael Marchante / Reuters / NTB Scanpix
ENORM INTERESSE: Solhungrige nordmenn har flokket til charterselskapenes nettsider etter at regjeringen fredag la fram nye reiseråd. Her nyter et stort antall mennesker sola på stranda Carcavelos utenfor Lisboa i Portugal på lørdag. Foto: Rafael Marchante / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har ikke sett noe liknende før. Det tok av som en rakett mens reiserådene ble gitt, sier Terje Berge, reisedirektør i Finn, til E24.

Helt konkret viser han til en vanvittig økning i søk på Finn.nos reiseportal, etter at regjeringen fredag kom med meldinga mange har ventet på: Nordmenn kan igjen vende snuta mot flere land i Europa fra 15. juli - uten å havne i karantene når man vender tilbake til Norge.

Ifølge E24 økte antall søk på Finn.nos reiseportal med 73 prosent for vanlige rutefly, sammenliknet med fredagen før.

For charterreiser og pakketurer var økningen på utrolige 442 prosent, sammenliknet med samme dag ei uke tidligere.

Nettavisa viser også til turoperatøren TUI, som opplevde en vekst i søketrafikk på 300 prosent i timene etter at regjeringens nye reiseråd kom på fredag. Nå sier også chartergiganten Ving at de tredoblet salget av reiser i løpet av helga.

- I de tre dagene etter at reiserådene kom, har vi sett en kraftig økning sammenliknet med de tre dagene før, sier Christian Grønli, administrerende direktør i Ving, til E24.

- Ikke nok

Regjeringen åpnet for ferie- og fritidsreiser til alle land i EØS- og Schengen-området med unntak av Bulgaria, Kroatia, Ungarn, Luxemburg, Romania og store deler av Sverige fra 15. juli.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.