Var bekymret for sikkerheten - fikk sparken

Allerede i 2018 skal en ansatt i OceanGate, som eier den forsvunne ubåten «Titan», ha varslet om sikkerheten om bord. Kort tid seinere fikk han angivelig sparken.

BORTE: Kystvakta anslår tirsdag kveld norsk tid at de fem personene om bord har igjen mellom 40 og 41 timer med oksygen. Foto: OceanGate Expeditions via AP
BORTE: Kystvakta anslår tirsdag kveld norsk tid at de fem personene om bord har igjen mellom 40 og 41 timer med oksygen. Foto: OceanGate Expeditions via AP Vis mer
Publisert

Søndag forsvant turistubåten «Titan» sporløst under et dykk ned til skipsvraket av «Titanic». Nå viser det seg at en tidligere ansatt i eierselskapet OceanGate, David Lochridge, slo alarm om sikkerheten om bord allerede i 2018.

Han skal spesifikt ha hevdet at ubåten ikke var designet for å kunne dykke såpass dypt.

Deretter skal Lochridge ha fått sparken. Det avslører rettsdokumenter som har blitt hentet fram av magasinet The New Republic.

Ble saksøkt

Ifølge rettsdokumentene var det David Lochridge, som på den tida var direktør for marine operasjoner og ansvarlig for sikkerheten til både crew og passasjerer, som kom med advarsler om ubåtens sikkerhet.

Han nektet blant annet å godkjenne bemannede tester av tidligere modeller av ubåten, ettersom han mente det ikke var forsvarlig.

Et av problemene Lochridge pekte på, var at han mente ubåten bare var designet for å kunne ta seg ned til 1300 meters dyp. Til sammenlikning befinner vraket av «Titanic» seg på en dybde på rundt 3800 meter.

Kort tid seinere fikk direktøren sparken for å «ha avslørt konfidensiell informasjon» om ubåten, før han deretter ble saksøkt av sin tidligere arbeidsgiver.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.