Strømkrisa:

- Vår eksistens er truet

En undersøkelse blant bedrifter på Vestlandet avslører store utfordringer knyttet til økte kostnader.

BEKYMRET: Administrerende direktør i Kavli Norge, Kristine Aasheim, frykter for bedriftens framtid. Foto: Martin Nygaard
BEKYMRET: Administrerende direktør i Kavli Norge, Kristine Aasheim, frykter for bedriftens framtid. Foto: Martin Nygaard Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette er en sak fra Dagbladets lokalkontor i Bergen. Les flere nyheter fra Bergen her.

BERGEN (Dagbladet): Rundt 40 bedrifter fra bergensområdet tegner mandag et dystert bilde av utfordringene de nå står overfor. På toppen av økte priser og en høyere rente, skaper strømprisene på Sør-Vestlandet store problemer.

En medlemsundersøkelse gjennomført av Bergen Næringsråd i august, viser at de høye strømprisene er den største utfordringen for bedriftene. Hardest rammet er eiendomsbransjen, industrien, reiselivet og varehandelen.

Blant de 401 respondentene rapporterte over halvparten av bedriftene at de øker omsetningen fra 2021. Samtidig rapporterte én av tre at de likevel forventet dårligere eller uforandret resultat grunnet høye kostnader og lavere marginer. Det er en dobling fra «normalåret» 2019.

Fra april til august var det også en markant økning i usikkerhet og negative forventninger til framtida.

Utfordrende for liten utfordrer

Bedriftene var dermed invitert til et krisemøte om strømkrisa mandag for å uttrykke bekymringene sine overfor flere stortingspolitikere fra Vestlandet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.